Deze verkenning is afgerond. Bekijk het resultaat.

Trend: Big data

#Slim Brabant

In de verkenning #slimbrabant zoekt BrabantKennis naar de kansen en bedreigingen van een data-gedreven en data-gestuurde samenleving. De dataficitatie van de Brabantse samenleving stelt ons voor nieuwe uitdagende vragen.

Waarom deze verkenning?

De digitalisering van onze maatschappij, met als belangrijke drivers de opkomst van sociale media, het Internet of Things en het gebruik van mobiele apparaten, resulteert in een enorme groei aan data. Die grote hoeveelheden data worden door sommigen gezien als het nieuwe goud, door anderen als een bedreiging van de privacy. Big data zijn veelbelovend en angstaanjagend tegelijkertijd. De dataficatie van de Brabantse samenleving is daarmee niet goed of slecht, maar stelt ons voor nieuwe uitdagende vragen. 

Dat er zaken gaan veranderen, dát staat vast. De grote vraag is hoe we op de veranderingen gaan inspelen en of we ze weten in te zetten voor een duurzamer, socialer en gezonder Brabant.

Tadaaaa!

Samen met anderen zijn we op verkenning gegaan en hebben we voor Brabant de trend in kaart gebracht. Hieronder vind je de resultaten daarvan.

Krant Big Data
Trend: Big Data

Krant Big Data

De krant #slimbrabant gaat over de enorme groei aan data die voortkomt uit de vergaande digitalisering van onze maatschappij. De krant staat vol verhalen, interviews en blogs over de voortrazende digitale revolutie.

Bekijk online

In de kijker

Onze verkenning geeft sinds de start stof tot nadenken en doet stof opwaaien. Een overzicht van de aandacht voor #Slim Brabant tot dusver:

Meer weten?

Wij helpen je graag verder! Je kunt bij ons terecht voor publicaties, sprekers en presentaties over deze verkenning. Voor jou én je netwerk.

heidi@brabantkennis.nl 06 14 64 63 51

Alles op een rijtje