..
58a5a10526db8
Activiteit

The Next Mobility Hack

Als onderdeel van de verkenning #slimbrabant organiseerde BrabantKennis The Next Mobility Hack, een open data experiment waarbij we op zoek gingen naar creatieve en intelligente oplossingen voor vervoer in Brabant.

Op 14 en 15 oktober 2016 vond The Next Mobility Hack plaats! Deze hackathon organiseerde BrabantKennis in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en vele partners afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en lokale overheden.

Met een open mind en een gezonde dosis nieuwsgierigheid gingen we op zoek naar creatieve en intelligente oplossingen voor slimmer en duurzamer vervoer in Brabant.

In Eindhoven kwamen meer dan 60 professionals en studenten samen voor een eerste grote mobiliteitshackathon in Brabant.

Het winnende team werkte aan de challenge ‘minder is meer’: mobiliteit op maat in het buitengebied. De challenge kwam van  de provincie Noord-Brabant en regiotaxi Noordoost-Brabant. Naast eeuwige roem wonnen zij een mooi geldbedrag. De jury had een zware taak, maar koos uiteindelijk voor het winnende team omdat zij een geslaagde combinatie van datagebruik, innovatie en haalbaarheid lieten zien: ‘Dit team had de beste combinatie van het idee waar de hackathon voor bedoeld was.‘

The Next Mobility Hack werd georganiseerd door BrabantKennis in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en vele partners afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en lokale overheden. De hack vond plaats bij de Innovation Hub van SingularityU in Eindhoven. Voor meer informatie ga je naar: nextmobilityhack

58a5b41827529

Foto: Willeke Machiels