Deze verkenning is afgerond. Bekijk het resultaat.

Trend: Toekomst van Brabant

Het Nieuwste Brabant

Deze verkenning is het vervolg op het boek Het Nieuwste Brabant dat uit nieuwsgierigheid naar de toekomst werd geboren en uitnodigt tot gesprek: tot de uitwisseling van visies en ideeën over de toekomst van Brabant. Onze verkenning stimuleert het gesprek hierover op verschillende manieren, met 4 debatavonden, 3 cahiers en 10 trendboekjes als resultaat.

Waarom deze verkenning?

BrabantKennis heeft in 2014 naar aanleiding van het verschijnen van het boek 'Het Nieuwste Brabant' vier debatavonden georganiseerd. We zijn het gesprek aangegaan met betrokken Brabanders. Achter kartonnen dozen hebben zij improviserend en inspirerend over hun versie van het nieuwste Brabant verteld. Van november 2014 tot en met mei 2015 gaf BrabantKennis tien trendboekjes uit. In ieder boekje staat één van deze deze Brabanders centraal. Deze tien Brabanders symboliseren met hun verhaal een bredere trend en ontwikkeling in Brabant. Ook lieten we een drietal beeldvormende essays schrijven die bouwstenen bieden voor nieuwe agenda's.  

Toekomst denken, is toekomst maken.

Tadaaaa!

Samen met anderen zijn we op verkenning gegaan en hebben we voor Brabant de trend in kaart gebracht. Hieronder vind je de resultaten daarvan.

Terugblik Bijeenkomst 10 kiemen
Trend: trends en ontwikkelingen

Terugblik Bijeenkomst 10 kiemen

'Het Nieuwste Brabant ontkiemt!' is de terugblik op de bijeenkomst over de 10 Kiemen van Het Nieuwste Brabant op 5 juni 2015 in De Gruyterfabriek in Den Bosch.

Bekijk online

Meer weten?

Wij helpen je graag verder! Je kunt bij ons terecht voor publicaties, sprekers en presentaties over deze verkenning. Voor jou én je netwerk.

mijntje@brabantkennis.nl 06 55 68 65 13

Alles op een rijtje

Gespot!

We hebben deze trend gespot. Nu gaan we bepalen wat we precies willen onderzoeken en met wie. Heb je tips? Laat het ons weten!