..
58c7d293975d9
Activiteit

Kiem #1: Metropoolregio in ontwikkeling

In de eerste kiem van Het Nieuwste Brabant 'Metropoolregio in Ontwikkeling' wordt de trek naar de grote steden in beeld gebracht.
quote
De grootste economische groei heeft de afgelopen kwart eeuw plaatsgevonden in de regio rond Amsterdam en Brabantstad. Deze regio's zijn de kurken waarop de Nederlandse economie drijft.

Het nieuwste Brabant is een stedelijk Brabant. Meer en meer concentreert de Brabantse bevolking zich in het stedelijk gebied en vooral in de grote steden. Zo kent Eindhoven in 2013 het hoogste groeipercentage van Noord-Brabant, gevolgd door Breda. Ook Tilburg en ’s-Hertogenbosch vinden we terugin de ‘groei-top-10’.

De grote steden zijn in trek, vooral bij hoog opgeleiden en jongeren. Deze trek zal – zo lijkt het – grote gevolgen hebben voor met name de kleine en middelgrote steden in Brabant, bijvoorbeeld Roosendaal. Luc Goderie van Platvorm R – een denktank van Roosendaalse creatieven – vertelt over de initiatieven die zij ontwikkelen om Roosendaal nieuw perspectief te bieden.

Leesgierig? Lees dan kiem #1!

Tien boekjes. Tien trends. Tien verhalen. In ieder boekje staat een Brabander centraal die met zijn of haar verhaal een bredere trend of ontwikkeling in Brabant symboliseert. Van november 2014 tot en met mei 2015 gaf BrabantKennis deze tien trendboekjes uit als de tien kiemen van Het Nieuwste Brabant.