..
58c7dfa990fe4
Activiteit

Kiem #2: Binden in de buurt

In de tweede kiem van Het Nieuwste Brabant 'Binden in de buurt' staat de opkomst van sociale initiatieven en de herwaardering van het lokale centraal.
quote
De kracht van sámen iets doen. Hoop geven. Dan komt vanzelf die sprankeling.

Het nieuwste Brabant is een door idealisme gedreven Brabant. Steeds meer jonge Brabanders zetten hun idealen om in daden. Vanuit hun sociale waarden proberen ze actief de samenleving te verbeteren. Samen met anderen in hun wijk en buurt werken ze aan slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals milieu, zorg, arbeidsmarkt, onderwijs en sociale binding.

Op verschillende plekken in Brabant vinden spannende experimenten plaats door ‘social innovators’. Er wordt volop geëxperimenteerd met de oprichting van bewonersbedrijven en zorg- en energiecoöperaties. De mate van participatie en initiatief blijkt afhankelijk te zijn van de leefsituatie van mensen. Natascha Koulen vertelt over Tante Netty – een sociaal ontwerpcollectief uit Eindhoven – en de projecten die zij uitvoeren om de trots en betrokkenheid van bewoners op hun wijk (Woensel-West) te vergroten.

Leesgierig? Lees dan Kiem #2!

Tien boekjes. Tien trends. Tien verhalen. In ieder boekje staat een Brabander centraal die met zijn of haar verhaal een bredere trend of ontwikkeling in Brabant symboliseert. Van november 2014 tot en met mei 2015 gaf BrabantKennis deze tien trendboekjes uit als de tien kiemen van Het Nieuwste Brabant.