..
Publicatie

Terugblik Bijeenkomst 10 kiemen

'Het Nieuwste Brabant ontkiemt!' is de terugblik op de bijeenkomst over de 10 Kiemen van Het Nieuwste Brabant op 5 juni 2015 in De Gruyterfabriek in Den Bosch.
quote
Het gaat om anders organiseren en samenwerken. De weg naar een nieuwe economie vereist een integrale blik en manier van werken.
- Marjan Minnesma - Urgenda

Wat kunnen politiek en bestuur leren van deze nieuwe generatie en hoe zij in het leven staan? Hoe kunnen politiek en bestuur ruimte geven aan de door hen gewenste vernieuwing? Welke vragen en dilemma’s roept de zoektocht naar maatschappelijke innovatie, waardengedreven ondernemerschap en duurzaamheid op voor politiek en bestuur?

Deze vragen stonden centraal tijdens de bijeenkomst over de 10 Kiemen van Het Nieuwste Brabant op 5 juni 2015 in De Gruyterfabriek in 's-Hertogenbosch.

Tijdens deze middag hield dagvoorzitter Carla van Loon meerdere korte interviews met de ‘kiemen’ van Het Nieuwste Brabant, vernieuwers uit de Brabants samenleving. En waren er inspirerende bijdragen van Marjan Minnesma (directeur Urgenda), commissaris van de Koning, Wim van de Donk, Albert Jan Kruiter (directeur Instituut voor Publieke Waarden) en Christophe van der Maat, gedeputeerde Mobiliteit en Samenleving.

De 10 kiemen: Tien boekjes. Tien trends. Tien verhalen. In ieder boekje staat een Brabander centraal die met zijn of haar verhaal een bredere trend of ontwikkeling in Brabant symboliseert. Van november 2014 tot en met mei 2015 gaf BrabantKennis deze tien trendboekjes uit als de tien kiemen van Het Nieuwste Brabant.

58db5cfe14897