..
637b8b6659005
Sophie Loonen
Projectleider
Sophie Loonen
sophie@brabantkennis.nl

Nieuwe Maan: festival voor transformatie

Voortgang verkenning

Onderzoek

In januari 2024 presenteren BrabantKennis en Parktheater Eindhoven opnieuw ‘Nieuwe Maan: festival voor transformatie’. Evenals in 2023 nemen we je in een zeer divers programma mee in een wereld van verbeeldingskracht. Samen gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven voor de toekomst. Die vinden we in schitterende voorstellingen, Maanredes en performances. Nieuwe Maan 2023 stemde ons hoopvol voor andere toekomstbeelden: vernieuwend, optimistisch en beloftevol. Daarom gaan we in 2024 door. We zetten de volgende small steps in het licht van de maan, op weg naar big changes, en nodigen jou uit mee te gaan. 

footer-line

Small steps in het licht van de maan, op weg naar big changes


De reis naar de maan gaf ons in de vorige eeuw een gezamenlijk doel waardoor het onmogelijke mogelijk werd. Die verbondenheid lijkt deze dagen soms ver te zoeken. Klimaatverandering, Artificial Intelligence, oorlog, pandemieën; de mensheid staat vandaag de dag voor grote uitdagingen en een opgave tot transformatie. Op zoek naar nieuwe vergezichten schetsen theatermakers en vooruitdenkers nieuwe, hoopvolle perspectieven en verhalen voor de toekomst. Welke ‘moonshots’ zijn er nodig om onze grote fundamentele ambities voor de toekomst en die van de volgende generatie te bereiken?

Theater, kunst, kennis en wetenschap

Verheug je op een programma vol theater, kunst, kennis en wetenschap tijdens Nieuwe Maan 2024 van 10 t/m 30 januari. Met maar liefst 5 Maanredes en talloze voorstellingen en performances. Speciaal voor de Brabantse politiek organiseert BrabantKennis bovendien een exclusieve Jaarstart & netwerkmiddag voor de Brabantse politiek op 13 januari 2023, waar we nieuwe vergezichten en perspectieven op de toekomst bieden, door gebruik te maken van verbeeldingskracht.

Maanredes

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van theater samen met wetenschap en kennis en delen we nieuwe toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. Gekoppeld aan de voorstellingen geven verschillende vooruitdenkers een Maanrede: Marjan Slob (Denker des Vaderlands), Tessa Cramer (lector designing the future, Fontys) en Jos van den Broek (directeur BrabantKennis), Elisah Pals (klimaatpsycholoog), Jessica den Outer (milieujurist, auteur ‘Rechten voor de Natuur’) en Bart Wernaart (lector Moral Design Strategy, Fontys). 

Deze inspirerende keynotes nemen wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in de donkere foyer van het Parktheater, spreken de Maanredenaren je toe met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant. 

De Maanredes zijn gratis live te bezoeken en achteraf terug te luisteren als podcast en terug te kijken op video.

Boek jouw gratis ticket voor de Maanredes

BrabantKennis en Parktheater Eindhoven

BrabantKennis en Het Parktheater kijken beiden verder dan hun primaire rol en juist op het snijvlak van verbeelding, kennis en nieuwe perspectieven vinden ze elkaar. Dat biedt de kans om nieuwe vergezichten te schetsen, zowel vanuit het perspectief van theatermakers, als dat van kennis en wetenschap. Ze slaan de handen ineen, om hun missies voor een sterke, toekomstbestendige samenleving te verenigen in een programma vol inspiratie, verwondering, kennis en vergezichten. Om zo Brabant, en Eindhoven, beter te begrijpen en versterken.

Naar de Parktheater website van Nieuwe Maan
Deel deze pagina
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn

In samenwerking met

 • Marjan Slob
 • Jessica picture
 • Elisah Pals
 • Fontys Bart Wernaart
 • Ww
 • Jurrien Hamer door Frank Ruiter
 • Katrien
 • Sander Schimmelpenninck1
 • Heleende
 • Eddie
 • Eind
 • 58ac5082140d5
 • Jos van den Broek
bell

Op de hoogte blijven over deze verkenning?

Meld je aan voor onze e-mailnotificaties over deze verkenning.