..
PROVIN0113 PUBLICATIE MAANREDES NIEUWE MAAN 210x210mm S4 V3 1
Download dit item
Publicatie

Nieuwe Maan publicatie 2023

Tijdens Nieuwe Maan sloegen BrabantKennis en Parktheater de handen ineen om samen stil te staan bij transformatie. De mensheid staat voor grote opgaven tot verandering. De verbeeldingskracht van theater werd gecombineerd met feitelijke kennis van wetenschappers en vooruitdenkers in een serie Maanredes.

Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater in Eindhoven, gaven vijf Maanredenaren in januari 2023 vanuit hun expertise een visie op transformatie. In deze serie Maanredes, inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken, keerden diverse thema’s terug. De redes gingen over klimaatverandering, ons voedselsysteem, trots, vergelding, geopolitiek, economie, ongelijkheid en onzekerheid.

Deze dwarsdoorsneden geven aan dat zowel klimaatverandering, de nieuwe economie, geopolitiek en kansenongelijkheid samenhangen. Onze opgaven tot transformatie hebben dus een brede, gemeenschappelijke blik nodig. Onze Maanredenaren gaven hun eerste aanzet tot het positief benaderen van deze grote te beklimmen berg. In deze publicatie kun je de bewerkte versie van hun gesproken Maanredes teruglezen.

Download een digitale versie of bestel een fysiek exemplaar, dan valt ie binnenkort bij jou op de deurmat!

Publicatie Nieuwe Maan bestellen

PUBLICATIE NIEUWE MAAN 3
PUBLICATIE NIEUWE MAAN 9
PUBLICATIE NIEUWE MAAN 30
PUBLICATIE NIEUWE MAAN 16
PUBLICATIE NIEUWE MAAN 24

LUISTER DE MAANREDES TERUG VIA SPOTIFY - OF JOUW FAVORIETE PODCASTAPP

KIJK DE MAANREDES TERUG OP VIMEO