..
SS 19
Activiteit

Maanrede Sander Schimmelpenninck 2023

Sander Schimmelpenninck is ondernemer, opinie- en programmamaker en tv-presentator. Als columnist en verslaggever van De Volkskrant weet Sander regelmatig de gevoelige snaar te raken en hij zet graag de klassieke links/rechtse tegenstelling in de spotlights. Hij maakt zich druk om het huidige disfunctionele kapitalisme, met een groot gat tussen rijk en arm als gevolg.

In 2022 gaf hij Nederland een blik op die kloof in VPRO-programma 'Sander en de kloof’. Omdat Sander niet alleen problemen wil aankaarten maar ook oplossen, komt in januari 2023 het boek ‘Sander en de brug’ uit via De Correspondent. Daarin beantwoordt hij de vraag die hij uit alle hoeken kreeg: wat kunnen we aan de kloof doen? De Maanrede van Sander geeft een voorproefje op die oplossing.

Maanredes zijn inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spreken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

Als afsluiting van Nieuwe Maan geeft Sander een Maanrede over de kloven in de samenleving en de bruggen die mogelijk gebouwd kunnen worden.