..
PROVIN0212 ONLINE MIDDELEN AANKONDIGING 3
binoculars Nieuwe Maan
bk_kalender_alt
Evenement

Nieuwe Maan 2024

In januari 2024 presenteren BrabantKennis en Parktheater Eindhoven opnieuw ‘Nieuwe Maan: festival voor transformatie’. Evenals in 2023 nemen we je in een zeer divers programma mee in een wereld van verbeeldingskracht. Samen gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven voor de toekomst. Die vinden we in schitterende voorstellingen, Maanredes en performances.

Nieuwe Maan 2023 stemde ons hoopvol voor andere toekomstbeelden: vernieuwend, optimistisch en beloftevol. Daarom gaan we in 2024 door. We zetten de volgende small steps in het licht van de maan, op weg naar big changes, en nodigen jou uit mee te gaan.

Eventgegevens

Datum 10 t/m 30 jan. '24
Locatie Parktheater
Omschrijving Info en kaartverkoop via parktheater.nl/nieuwemaan
Adres Elzentlaan 50, 5615 CN Eindhoven

Jos
Heleen
MJB 72
MJB 61
LR 15
MJB 24
FNM 35

Nieuwe Maan 2023

In een zeer divers programma vol voorstellingen, Maanredes en performances word je tijdens Nieuwe Maan festival een maand lang meegenomen in een wereld van nieuwe toekomstbeelden vol hoop en verbondenheid. Kom jij ook?

Small steps in het licht van de maan, op weg naar big changes

De reis naar de maan gaf ons in de vorige eeuw een gezamenlijk doel waardoor het onmogelijke mogelijk werd. Die verbondenheid lijkt deze dagen soms ver te zoeken. Klimaatverandering, oorlog, pandemieën; de mensheid staat vandaag de dag voor grote uitdagingen en een opgave tot transformatie. Op zoek naar nieuwe vergezichten schetsen theatermakers en vooruitdenkers nieuwe perspectieven op de toekomst.

Welke ‘moonshots’ zijn er nodig om onze grote fundamentele ambities voor de toekomst van Brabant en die van de volgende generatie Brabanders te bereiken?

Januarimaand vol theater, kunst, kennis en wetenschap

Verheug je op een programma vol theater, kunst, kennis en wetenschap tijdens Nieuwe Maan festival 2024 van 10 t/m 30 januari. Met maar liefst 5 Maanredes en talloze voorstellingen en performances. Speciaal voor de Brabantse politiek organiseert BrabantKennis bovendien een exclusieve Jaarstart op 13 januari 2023, waar we kennis, verbeeldingskracht en nieuwe perspectieven bieden.

PROVIN0212 NIEUWSBRIEF HEADER MAANREDES VOORSTELLINGEN 600x300px 2

Maanredes

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van theater samen met wetenschap en delen we nieuwe toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. Gekoppeld aan de voorstellingen geven verschillende vooruitdenkers een Maanrede: Marjan Slob (Denker des Vaderlands), Bart Wernaart (lector Moral Design Strategy, Fontys), Jessica den Outer (milieujurist, auteur ‘Rechten voor de Natuur’), Elisah Pals (klimaatpsycholoog), Tessa Cramer (lector designing the future, Fontys) en Jos van den Broek (directeur BrabantKennis), tijdens de BrabantKennis Jaarstart & Netwerkmiddag.

Deze inspirerende keynotes nemen wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in de donkere foyer van het Parktheater, spreken de Maanredenaren je toe met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

De Maanredes zijn gratis live te bezoeken, boek wel even jouw ticket vooraf. En ze zijn achteraf terug te luisteren als podcast en terug te kijken op video.

Over Nieuwe Maan festival

In januari 2024 presenteren het Parktheater en BrabantKennis Nieuwe Maan: festival voor transformatie. In een zeer divers programma vol voorstellingen, Maanredes en performances word je meegenomen in een wereld van nieuwe toekomstbeelden vol hoop en verbondenheid. 

Meer info en kaarten reserveren kan hier.

BrabantKennis en Parktheater Eindhoven

BrabantKennis en Parktheater kijken verder dan de horizon van vandaag. Juist op het snijvlak van verbeelding, kennis en nieuwe perspectieven vinden ze elkaar. Dat biedt de kans om nieuwe vergezichten te schetsen, zowel vanuit het perspectief van theatermakers, als dat van kennis en wetenschap. Ze slaan de handen ineen, om hun missies voor een sterke, toekomstbestendige samenleving te verenigen in een programma vol inspiratie, verwondering, kennis en vergezichten. Om zo Brabant, en Eindhoven, beter te begrijpen en versterken.