Deze verkenning is afgerond. Bekijk het resultaat.

Trend: middelgrote steden

Midsize Brabant

Wat weten we eigenlijk over de middelgrote steden in Brabant? Hoe staat dat midden er vandaag de dag eigenlijk voor? Wat is de eigenstandige betekenis en kracht van de middelgrote steden in een wereld waarin tegenstellingen stelselmatig worden uitvergroot?

Waarom deze verkenning?

De middelgrote steden hebben de afgelopen decennia in de schaduw gestaan van de aandacht van politiek, overheid en maatschappelijk middenveld. In Brabant ging de meeste aandacht uit naar de leefbaarheid op het platteland en de ontwikkeling en positie van de stedelijke regio. In deze verkenning keken BrabantKennis en Ruimtevolk met een open blik naar de kracht en kansen van de middelgrote Brabantse steden in het licht van wereldwijde trends en ontwikkelingen. We ontwikkelden mogelijke scenario’s, die het gesprek over hun toekomst richting kunnen geven.

Een integraal stedelijk netwerk van grote én middelgrote steden, daar ligt de toekomst!

Tadaaaa!

Samen met anderen zijn we op verkenning gegaan en hebben we voor Brabant de trend in kaart gebracht. Hieronder vind je de resultaten daarvan.

Magazine Midsize Brabant
Trend: middelgrote steden

Magazine Midsize Brabant

Het Magazine Midsize Brabant is de eindpublicatie van de verkenning Midsize Brabant die BrabantKennis samen met Ruimtevolk uitvoerde naar het toekomstperspectief van de middelgrote steden in Brabant.

Bekijk online

In de kijker

Onze verkenning geeft sinds de start stof tot nadenken en doet stof opwaaien. Een overzicht van de aandacht voor Midsize Brabant tot dusver:

Meer weten?

Wij helpen je graag verder! Je kunt bij ons terecht voor publicaties, sprekers en presentaties over deze verkenning. Voor jou én je netwerk.

heidi@brabantkennis.nl 06 14 64 63 51

Alles op een rijtje