..
Publicatie

Terugblik Meeting Midsize

'Samen op zoek naar de kracht van middelgroot' is de terugblik op de Meeting Midsize van donderdag 23 april 2015, het slotevenement van de verkenning Midsize Brabant.
quote
Je ziet een enorme focus op de grote steden enerzijds en de dorpen anderzijds. Dat riep bij ons de vraag op: wat gebeurt er eigenlijk in dat midden?
- Joks Janssen - directeur BrabantKennis

Tijdens de Meeting Midsize Brabant gingen zo’n 100 deelnemers met elkaar in gesprek over de uitdagingen, kansen en kracht van middelgroot. Dit gebeurde in SLEM Waalwijk. Dagvoorzitter Pieter van Ree (RHDHV) liet verschillende sprekers aan het woord: Oedzge Atzema (hoogleraar Universiteit Utrecht) over Middelgrote steden: tussen tafellaken en servet? en Judith Lekkerkerker en Sjors de Vries (Ruimtevolk) over toekomst-scenario’s voor de middelgrote stad. 

De deelnemers werden actief betrokken in twee rondes. In de eerste ronde ging het over de opgaven van Midsize Brabant in een gesprek met Cees-Jan Pen (lector Fontys Hogescholen), Jeannette den Hartog (onderzoeker en adviseur PON) en John Dagevos (senior-onderzoeker TELOS). Vervolgens nam Haroon Sheikh (bestuurskundige en filosoof) het woord voor een filosofische reflectie Tussen modernisering en traditie.

In de tweede ronde gingen het gesprek en de stellingen over de bestuurlijke uitdagingen voor Midsize Brabant. Hierop reflecteerden Marcel Boogers (hoogleraar Universiteit Twente), Wobine Buijs (burgemeester Oss), Ferdi Licher (Agenda Stad, ministerie van BZK) en gedeputeerde Yves de Boer.

Tijdens de bijeenkomst werd het eerste exemplaar van Magazine Midsize Brabant  overhandigd aan Nol Kleijngeld (burgemeester Waalwijk) en Nicoline van Enter (directeur SLEM).

58db87c7169c5