..
Jos
Podcast

Podcast Maanrede Jos van den Broek

Tijdens Nieuwe Maan, festival voor transformatie, gaf Jos van den Broek een Maanrede over het toekomstbestendig maken van Brabant. De maanrede was gekoppeld aan de Jaarstart van BrabantKennis en de voorstelling 'Een reis naar de mens', de immersieve theater-ervaring van Maria Guerrera. 

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van het theater samen met de wetenschap en zijn we op zoek naar nieuwe toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. Jos van den Broek is directeur van BrabantKennis. Jos is economisch geograaf en beweegt zich graag op de grens tussen wetenschap, beleid en samenleving. Daar waar kennis omgezet wordt in actie. Waar we elkaar ontmoeten, maar waar het ook schuurt en actieve verbinding nodig is. In zijn Maanrede vertelt Jos waarom zelfs het 'verrekes goede idee' dat Brabant is continu moet worden vernieuwd en bevraagd. Brabant staat voor grote transformaties die ons nopen te reflecteren op wat we van waarde(n) vinden. Op het gebied van economie, samenleving en geopolitiek bevinden we ons in uitdagende tijden die vragen om nieuwe antwoorden en vergezichten. BrabantKennis biedt daarvoor reflectie, kennis en inspiratie.

MAANREDES
Gekoppeld aan de voorstellingen gaven Sander Schimmelpenninck, Heleen de Coninck, Jos van den Broek, Katrien Termeer en Jurriën Hamer een Maanrede; inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spraken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

Luister ook de andere Maanredes, via je favoriete podcastapp.

MJB 18
MJB 21
MJB 23
MJB 24

Maanrede Jos van den Broek