..
Katrien
Podcast

Podcast Maanrede Katrien Termeer

Tijdens Nieuwe Maan festival gaf Katrien Termeer een Maanrede over het voedselsysteem, aansluitend aan de voorstelling Zeemaal van Siem Vanmaele. 

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van theater samen met wetenschap en zijn we op zoek naar nieuwe utopische toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. Katrien Termeer is hoogleraar bestuurskunde aan de Wageningen Universiteit. Haar onderzoek richt zich op nieuwe sturingsarrangementen voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid, voedselzekerheid, biodiversiteit en klimaatverandering. Belangrijk voor zowel haar onderzoek als advies is het idee dat kleine, betekenisvolle stapjes (small wins) uiteindelijk tot duurzame transformaties kunnen leiden. Ze is tevens kroonlid van de SER en lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. 

MAANREDES
Gekoppeld aan de voorstellingen gaven Sander Schimmelpenninck, Heleen de Coninck, Jos van den Broek, Katrien Termeer en Jurriën Hamer een Maanrede; inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spraken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

Luister ook de andere Maanredes, via je favoriete podcastapp.

LR 11
LR 13
LR 14
LR 15
LR 23
LR 26
LR 27
LR 36
LR 32

Maanrede Katrien Termeer