..
Jurriën
Podcast

Podcast Maanrede Jurriën Hamer

Tijdens Nieuwe Maan festival gaf Jurriën Hamer een Maanrede over filosofie en humanisme, voorafgaand aan de voorstelling van Nicole Beutler. 

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van theater samen met wetenschap en zijn we op zoek naar nieuwe utopische toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. Jurriën Hamer is filosoof, jurist en schrijver van het boek "Waarom schurken pech hebben en helden geluk: een nieuwe filosofie van de vrije wil. Hij studeerde rechten en filosofie aan de Universiteit Utrecht, en promoveerde daar ook. Als schrijver, spreker en gespreksleider laat hij op toegankelijke, humoristische en prikkelende wijze zien hoe filosofische ideeën over rechtvaardigheid, schuld en de vrije wil een enorme invloed op onze levens uitoefenen.

In zijn Maanrede stelt Jurriën dat zowel trots als vergelding ons in de weg staan, bij het maken van radicaal andere keuzes voor de toekomst. We weten namelijk al lang dat er enorme vraagstukken op ons afkomen, maar waarom zijn we dan nog niet overgegaan tot actie? Volgens Jurriën veranderen we vooralsnog niet écht omdat we daar te trots voor zijn, en omdat onze samenleving te veel draait om vergelding, en te weinig om verzoening. Wat gaan we daar aan doen?

MAANREDES
Gekoppeld aan de voorstellingen gaven Sander Schimmelpenninck, Heleen de Coninck, Jos van den Broek, Katrien Termeer en Jurriën Hamer een Maanrede; inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spraken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

Luister ook de andere Maanredes, via je favoriete podcastapp.

JH 8
JH 10
JH 13
JH 18
JH 21
JH 26
JH 31
JH 33
JH 41
JH 44

Maanrede Jurriën Hamer