..
Heleen
Podcast

Podcast Maanrede Heleen de Coninck 2023

Tijdens Nieuwe Maan festival gaf Heleen de Coninck een Maanrede over systeemverandering voor een hoopvolle toekomst voorafgaand aan de voorstelling van Andre Kuipers. 

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van theater samen met wetenschap en zijn we op zoek naar nieuwe utopische toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. Heleen de Coninck is een veelgevraagd onderzoeker en spreker in binnen- en buitenland als hoogleraar Technology, Innovation & Society aan de TU/e, onderzoeker bij EIRES en associate professor Innovation Studies and Sustainability aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Al vanaf jonge leeftijd voelt Heleen de Coninck de urgentie om de kennis over milieuvraagstukken te vergroten. In haar Maanrede vertelt Heleen waarom we niet het klimaat, maar het systeem moeten veranderen om de grote milieuproblemen te tackelen. Daarmee bedoelt ze systemen in de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld de transport- en mobiliteitssector, maar ook het voedselsysteem. 

MAANREDES
Gekoppeld aan de voorstellingen gaven Sander Schimmelpenninck, Heleen de Coninck, Jos van den Broek, Katrien Termeer en Jurriën Hamer een Maanrede; inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spraken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

Luister ook de andere Maanredes, via je favoriete podcastapp.

FNM 28
FNM 32
FNM 35
FNM 43
FNM 48
FNM 49
FNM 52
FNM 59
FNM 62
FNM 63

Maanrede Heleen de Coninck