Heb jij tips voor deze verkenning? Deel die dan met ons.

Trend: Zingeving met een zachte G

God, Geld, Geluk

Overal in het Brabantse land zie je ze staan: leegstaande kerken. Het zijn de stenen getuigen van een tanend geloof. In rap tempo hebben we de hemelse verwachting van een hiernamaals verruild voor een aards verlangen naar het hiernumaals.

Waarom deze verkenning?

De levensbeschouwelijke leegte die het geloof achterliet, is opgevuld door het streven naar materiële welvaart, individuele vrijheid en geluk. Groeiende koopkracht bezorgt ons geluk ‘op bestelling’. Maar deze geld-is-geluk-bubbel is niet zaligmakend, merken we. Ondanks dat grotere huis, die mooiere auto, die tweede vakantie, missen we iets. 

Als God ons niet meer inspireert en geld niet langer zaligmakend is, wat is dan het perspectief?
Tijdens de Trendnacht 2019 verkennen we de weg van God en Geld naar Geluk. In de Goede Week (de week die voorafgaat aan Pasen) gaan we in een prikkelend programma op zoek naar zingeving met een zachte G. We mogen deze avond van geluk spreken!

Alles op een rijtje

Gespot!

We hebben deze trend gespot. Nu gaan we bepalen wat we precies willen onderzoeken en met wie. Heb je tips? Laat het ons weten!

Deel je tip!

Heb jij ideeën voor inspirerende sprekers? Heb je zojuist een toepasselijk boek gelezen of fantastische expositie bezocht rondom dit thema? Of ken je lokale initiatieven die aansluiten bij zingeving met een zachte G? Laat het ons dan weten!

Voor aanvullende vragen nemen we graag per e-mail contact met je op. Mogen we je naam bij de inzending plaatsen? Vul deze dan in, anders plaatsen we je tip anoniem.

Deze tips kregen we

Bildung Brabant

Project Bildung Brabant, een samenwerking tussen UvT, Fontys, OMO, Summa College en enkele losse scholen, dat diverse bildung-initiatieven in Brabant verbindt.

Getipt door Sandra Verbruggen

Tjeenk Willink

Minister van Staat Tjeenk Willink over zijn boek: Groot Denken Klein doen. Gaat over ontzuiling en dat er niks voor in de plaats is gekomen. En dat het marktdenken het gemeenschapsdenken bepaalt niet bevorderd, waardoor er een tweedeling ontstaat.

Getipt door M. van Dalen