..
5ccab8ae4b430
In de media

Innovation Origins: Brabantse zingevers

quote
Als geld een indicator is voor geluk, dan moet Brabant wel een van de gelukkigste regio’s van Nederland zijn, maar zo’n conclusie is op zijn minst eenzijdig.

Innovation Origins publiceerde op 17 april 2019 een artikel naar aanleiding van de Trendnacht en het boekje God, Geld, Geluk.

"God mag dan halverwege de jaren zestig Brabant langzaamaan verlaten hebben, het heeft de Brabanders zelf niet weerhouden van hun portie geluk. Ze moesten er zelf naar op zoek, maar ze vonden het in de vorm van een sterk toegenomen materiële welvaart.

In een halve eeuw tijd is Brabant van een plek achterin het peloton opgeschoven naar een koppositie in de Nederlandse economie. Deze snelle economische opmars heeft de provincie geen windeieren gelegd. “We zijn rijker dan ooit. Maar ondanks dat speelt de zinsvraag toch weer op. Als God ons niet meer inspireert en geld niet langer zaligmakend is, wat dan”, zo vragen Sjoerd van Dommelen en Joks Janssen zich af in Zingeving met een Zachte G, het essay dat vandaag verschijnt ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van BrabantKennis."

Het hele artikel lees je hier.