..
Terugblik

Terugblik Trendnacht 2019

Tijdens de Trendnacht 2019 verkenden we de weg van God en Geld naar Geluk. Een avond vol hemelse klanken, goddelijke hapjes, een bezoek aan een ander universum en vooral veel geluksmomentjes. Nieuwsgierig hoe het was of wil je iets teruglezen? Bekijk dan hier de terugblik.
quote
We zoeken voortdurend naar betekenis. Maar de wereld zwijgt. Dat is onze absurde situatie.
- Lammert Kamphuis - filosoof

Tijdens de Trendnacht 2019 − woensdagavond 17 april in de Tilburgse Cultuurfabriek Hall of Fame − verkenden we de weg van God en Geld naar Geluk.

Dit deden we met filosofen die geluk (onder)zoeken in het alledaagse leven, designers die verlangen naar betekenis, Brabanders die sociale en ecologische meerwaarde verkiezen boven commerciële welvaart en wetenschappers die de weg bewandelen van ziel naar zaligheid. In de Goede Week (de week voorafgaand aan Pasen) gingen we samen met zo’n 350 goedgezinde gasten in een prikkelend programma op zoek naar zingeving met een zachte G.

Een avond vol hemelse klanken, goddelijke hapjes, een bezoek aan een ander universum en vooral veel geluksmomentjes, waarvan het vijfjarig jubileum van BrabantKennis er eentje was. Met het boekje God, Geld, Geluk brachten we een saluut aan eenieder met wie we de afgelopen jaren hebben samengewerkt.

5ccab5569beb6

Foto: Twycer

Aftermovie Trendnacht

Programma

In een prikkelend programma gingen we op zoek naar zingeving met een zachte G. Met filosofen die geluk (onder)zoeken in het alledaagse leven en designers die verlangen naar betekenis. Met ondernemers die sociale en ecologische meerwaarde verkiezen boven winstmaximalisatie en wetenschappers die de weg bewandelen van ziel naar zaligheid.

Opening door Björn van der Doelen, dagvoorzitter Carla van Loon en Lammert Kamphuis

GOD: Frank G. Bosman en Marieke Boerefijn

GELD: Esther-Mirjam Sent en Jelle van Baardewijk

GELUK: Meike Bartels en Damiaan Denys