..
2024 BK Safe the Date Debatteren
bk_kalender_alt
Evenement

Europadebat Wij... in Europa

Op 29 april organiseren we hét Brabantse Europadebat in ons eigen nieuwe thuis: MindLabs in Tilburg, waar sinds eind 2023 het kantoor van BrabantKennis is gevestigd. (Brabantse) kandidaat-Europarlementariërs gaan onder begeleiding van debatleider Tim de Wit, presentator podcast Europa draait door, met elkaar de discussie aan.

Eventgegevens

Datum 29 april 2024
Tijd 14.30 uur
Locatie Mindlabs

WIJ... IN EUROPA

Dit jaar gaat BrabantKennis Europa en Brabant op geheel eigen wijze aan elkaar verbinden. Europa is meer voor onze provincie dan een wetgever, meer dan een plek waar subsidiegeld vandaan komt. Op meerdere plaatsen in Europa wordt de toekomst van Brabant bepaald.

Met de Europese verkiezingen in onze vooruitkijkspiegel, vinden we het tijd ons denkraam over Brabant op het wereldtoneel te verruimen. Dat deden we in 2022 en 2023 al in breder perspectief met onze verkenning over Brabant en geopolitiek 'Tussen vrees en vriendschap'. Dit voorjaar richten we ons op Europa en Brabant en Brabant in Europa: Wij... in Europa. Dat doen we met een bijzonder social design onderzoek, in onze nieuwe BrabantKennis podcast (vanaf medio februari on air!) en met een aantal evenementen, waaronder de vooruitdenkerslezing op 4 april, het Brabants Europadebat op 29 april en de watch party op 29 april.