..
2024 BK Safe the Date Vooruitkijken
bk_kalender_alt
Evenement

Vooruitdenkerslezing Wij... in Europa

We trappen onze verkenning Wij... in Europa op 4 april af met een Vooruitdenkerslezing van Caroline de Gruyter en interview met Ilja Leonard Pfeijffer in de prachtige Statenzaal van het Noordbrabants Museum.

Europa-correspondent en columnist voor NRC Caroline de Gruyter vertelt over de toekomst(en) van Europa. Daarna gaat dagvoorzitter Tim de Wit, presentator podcast Europa draait door met Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver Grand Hotel Europa en Alkibiades, in gesprek over Europa.

Eventgegevens

Datum 4 april 2024
Tijd 19.00 uur
Locatie Noordbrabants Museum

WIJ... IN EUROPA

Dit jaar gaat BrabantKennis Europa en Brabant op geheel eigen wijze aan elkaar verbinden. Europa is meer voor onze provincie dan een wetgever, meer dan een plek waar subsidiegeld vandaan komt. Op meerdere plaatsen in Europa wordt de toekomst van Brabant bepaald.

Met de Europese verkiezingen in onze vooruitkijkspiegel, vinden we het tijd ons denkraam over Brabant op het wereldtoneel te verruimen. Dat deden we in 2022 en 2023 al in breder perspectief met onze verkenning over Brabant en geopolitiek 'Tussen vrees en vriendschap'. Dit voorjaar richten we ons op Europa en Brabant en Brabant in Europa: Wij... in Europa. Dat doen we met een bijzonder social design onderzoek, in onze nieuwe BrabantKennis podcast (vanaf medio februari on air!) en met een aantal evenementen, waaronder de vooruitdenkerslezing op 4 april, het Brabants Europadebat op 29 april en de watch party op 29 april.