The Next Mobility Hack

The Next Mobility Hack

Als onderdeel van de verkenning #slimbrabant organiseerde BrabantKennis The Next Mobility Hack, een open data experiment waarbij we op zoek gingen naar creatieve en intelligente oplossingen voor vervoer in Brabant.

Op 14 en 15 oktober 2016 vond The Next Mobility Hack plaats! Deze hackathon organiseerde BrabantKennis in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en vele partners afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en lokale overheden.

Met een open mind en een gezonde dosis nieuwsgierigheid gingen we op zoek naar creatieve en intelligente oplossingen voor slimmer en duurzamer vervoer in Brabant.

In Eindhoven kwamen meer dan 60 professionals en studenten samen voor een eerste grote mobiliteitshackathon in Brabant.

Het winnende team werkte aan de challenge ‘minder is meer’: mobiliteit op maat in het buitengebied. De challenge kwam van  de provincie Noord-Brabant en regiotaxi Noordoost-Brabant. Naast eeuwige roem wonnen zij een mooi geldbedrag. De jury had een zware taak, maar koos uiteindelijk voor het winnende team omdat zij een geslaagde combinatie van datagebruik, innovatie en haalbaarheid lieten zien: ‘Dit team had de beste combinatie van het idee waar de hackathon voor bedoeld was.‘

The Next Mobility Hack werd georganiseerd door BrabantKennis in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en vele partners afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en lokale overheden. De hack vond plaats bij de Innovation Hub van SingularityU in Eindhoven. Voor meer informatie ga je naar: www.nextmobilityhack.nl

Het winnende team

Foto: Willeke Machiels

The Next Mobility Hack: video terugblik

The Mobility Movie: over mobiliteit in Brabant

Video: Fphocus

Betrokkenen

Ron Bos

tekstschrijver boekje let's hack

Ron Bos

Ron is verkeersplanoloog bij de gemeente ’s-Hertogenbosch en stedelijk trendblogger op www.smarturbanism.org.
Hans Brouwhuis

geïnterviewde hackathon

Hans Brouwhuis

Hans is als site manager bij NXP sinds 2010 verantwoordelijk voor het MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).
Tessa Cramer

Tessa Cramer

Tessa is docent toekomstonderzoek aan Fontys Academy for Creative Industries . Ze is een toekomstgerichte academicus. De toekomst is in beweging en het is Tessa’s doel om die verandering te begrijpen en over te brengen op anderen.
Marieke Denissen

Marieke Denissen

Marieke is werkzaam bij Brainport Development als projectleider.
Michael van Egeraat

Michael van Egeraat

Michael is werkzaam als teamleider Verkeer en Vervoer bij de provincie Noord-Brabant. Hij houdt zich oa. bezig met monitoren, evaluaties en verkeersmodellen.
Vica Extra

Vica Extra

Vica is manager bij Gemeenschappelijke Regeling KCV, Regio Noordoost Brabant.
Marc de Haas

Marc de Haas

Marc is programmamanager Smart Mobility bij de BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij)
Martijn Heynickx

cateraar

Martijn Heynickx

Martijn werkt bij de provincie Noord-Brabant als programmaleider Mobiliteitsinformatie voor Sturing en Beleid.
Jos Kalfsbeek

Jos Kalfsbeek

Jos is werkzaam als senior adviseur mobiliteit bij Twynstra Gudde. De kracht van Jos ligt in het slaan van de ‘brug’ tussen inhoud en strategiebepalers (bestuur en management).
GertJan Koolen

electoraal geograaf

GertJan Koolen

GertJan is als programmamanager werkzaam bij de rovincie Noord-Brabant en manager van meerdere programma's op het gebied van Smart Mobility in Zuid-Nederland; Smart Mobility opgave binnen SmartwayZ.NL, ITS Bureau en Programma Beter Benutten regio Brabant.
John Kuijs

designer

John Kuijs

John is werkzaam bij de provincie Noord-Brabant als procesmanager OV. Het is zijn passie om beweging te krijgen en te houden in individuen, teams en organisaties.
Milo van der Linden

vlogger hackathon

Milo van der Linden

Milo is eigenaar van Dogodigi, dat als focus heeft geo-informatie beschikbaar te maken door gebruik van open source software en open data. Daarnaast is hij als Code Fellow verbonden aan Waag Society en gemeente Eindhoven.
Christophe van der Maat

Christophe van der Maat

Christophe is gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking voor de provincie Noord-Brabant, namens de VVD. Hij studeerde bestuurskunde en internationaal recht aan Tilburg University. In 2012 werd hij verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar.
Mijntje Notermans

fotograaf

Mijntje Notermans

Mijntje is als zakelijk leider onmisbaar voor het team. Vanaf dag één zorgt ze dat alles op rolletjes loopt en tot in de puntjes is verzorgd. Van (vernieuwende) publicaties en evenementen, tot de financiën, communicatie en planning: Mijntje regelt het!
René Paré

illustrator krant

René Paré

René is directeur van Stichting MAD. Een zeer actieve organisatie met enthousiaste vrijwilligers. Elk met hun eigen specialisatie, die verbindingen ontwikkelen tussen kunst, wetenschap en technologie.
Els Rijnierse

dansgezelschap

Els Rijnierse

Els is werkzaam als projectleider Implementatie en ontsluiting historische data bij de Nationale Databank Wegverkeersgegevens.
Monique Roosen

dagvoorzitter en geïnterviewde hackathon

Monique Roosen

Monique is strategisch adviseur bij de provincie Noord-Brabant. Haar passie is om het beste uit mensen te halen en digitalisering op een innovatieve manier toepassen.
Ludger Schrauwen

Ludger Schrauwen

Ludger is Programmaleider Mobiliteitsbeleid en Samenwerking bij de provincie Noord-Brabant, zijn specialiteiten zijn: Strategie, Mobiliteit en Ruimte.
Kim Spinder

vlogger

Kim Spinder

Kim is een innovator en piraat: ze houdt van mensen in beweging krijgen. Met haar eigen bedrijf Avanteers innoveert ze de manier waarop we samenwerken.
Cassandra Vugts

tekstschrijver

Cassandra Vugts

Cassandra is directeur van Innovatiecampus SPARK. SPARK is de eerste cross-over voor technologie en vernieuwing in de gebouwde omgeving. SPARK is een sprankelend netwerk van creativiteit en kennis.
Koen van Waes

spreker en tekstschrijver

Koen van Waes

Koen is senior beleidsmedewerker bij de gemeente Tilburg en projectleider Tilburgs Mobiliteitsplan 2040.
Carlo van de Weijer

spreker pre-event hackathon

Carlo van de Weijer

Carlo is sinds 2011 directeur van de Strategic Area Smart Mobility aan de TU Eindhoven. Daarnaast is hij werkzaam bij TomTom als ITS expert.
Jeroen Weppner

gespreksleider

Jeroen Weppner

Jeroen is sales manager bij DAT.Mobility en adviseert over IT-oplossingen. DAT.Mobility is onderdeel van de Goudappel Groep en het grootste adviesbureau op het gebied van mobiliteit in Nederland.
Jaap Willems

master

Jaap Willems

Jaap is co-director bij ATEPS en werkt aan projecten op het gebied van smart energy en smart mobility.
Astrid Zwegers

onderzoeker, spreker, fietser expeditie

Astrid Zwegers

Astrid is verkeersplanoloog bij de gemeente 's-Hertogenbosch en omgevingsmanager bij ITS Bureau BrabantStad.

Zeven Zonden van Brabant slotevent: het is tijd voor bezinning!

Bekijk event