Verdriet - zeven zonden podcast

Verdriet is verbonden met verlies, van identiteit bijvoorbeeld, niet meer je eigen keuzes mogen maken, het gevoel dat je niet gehoord wordt. We zoeken uit waarom verdriet een zonde is, we komen terecht op een bedrijventerrein om erachter te komen of er een Brabantse manier is van verdriet verwerken en we gaan op zoek naar verdriet op bestuurlijk niveau in Brabant, niet om het uit te melken, maar om troost te bieden.

Met Frank Bosman, cultuurtheoloog, over wanneer verdriet een zonde wordt,

Richard Theuws, ondernemer, over het faillissement van zijn bedrijf in een tijd dat zijn vrouw ongeneeslijk ziek is en hoe je daar volgens hem het best mee kunt omgaan

En wethouders Marinus Biemans samen met Geert Teisman, hoogleraar bestuurskunde, over het verdriet van de kleine regio als het verlies van identiteit dreigt.

Verdriet - zeven zonden podcast

Alles over Frank G. Bosman: https://frankgbosman.wordpress.com/

“Waarom we verdriet, met pijn in het hart, opnemen in onze verkenning naar de Zeven zonden? Als je niet in staat bent over het verdriet heen te komen en het beïnvloedt je hele leven, en dus ook de omgeving, alle mensen om je heen, dan begint het langzamerhand echt een probleem te worden en dan zou je over triestheid in de vorm zondigheid kunnen spreken. We zijn het min of meer aan elkaar verplicht om op een bepaald moment over dat verdriet heen te komen”.

  • Frank G. Bosman in essay ‘Da’s zund’
  • https://www.brabantkennis.nl/publicatie/das-zund-brabants-zeven-zonden

Alles over Geert Teisman: https://www.eur.nl/people/geert-teisman

Meer informatie over de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken en het handelingsperspectief: https://www.wur.nl/nl/Onderzoe...

Essay Geert Teisman over decentralisatie en de energietransitie: https://www.topsectorenergie.n...

Meer informatie over het faillisement van het Bladelse bedrijf Merchandise: https://www.omroepbrabant.nl/n...

Zeven Zonden van Brabant slotevent: het is tijd voor bezinning!

Bekijk event