..
Publicatie

Boekje De Zeven Zonden van Brabant

Alle essays, interviews, bespiegelingen en verhalen van #7zondenvanBrabant zijn verzameld in n prachtig boekje. Een boekje vol stof tot nadenken. Vol zin en zondes. Lees 'm online of bestel gratis een fysiek exemplaar. 't Is tijd voor bezinning...

De zeven hoofdzonden zijn één grote spiegel. Zowel voor ieder van ons individueel, als voor ons als maatschappij. In deze verkenning bekijken we de zeven zonden van Brabant. Niet om in vroeger vast te blijven zitten, maar om ervan te leren. Niet omdat de Brabanders zondiger zijn dan andere Nederlanders, maar omdat Brabanders kritisch op zichzelf durven te zijn. Niet om het verleden te veroordelen, maar om de toekomst te openen.

Spiegels reflecteren niet alleen onze uiterlijke kenmerken, maar spiegelen ook onze emoties en karaktereigenschappen. Bovendien is ‘spiegelen’ ook een psychologische methode om (ongewenst) gedrag van mensen te reflecteren. De zeven zonden spiegelen onze fouten en onze spijt, drukken ons op de feiten en ons falen, laten verbroken relaties pijnlijk voelen. Daarom is het goed om in die zevenvoudige spiegel te kijken: van tijd tot tijd is een detox levensnoodzakelijk om verder te kunnen gaan.

Afgunst ~ Invidia, Hoogmoed ~ Superbia, Lust ~ Luxuria, Gulzigheid ~ Gula, Luiheid ~ Acedia, Verdriet ~ Tristitia, Woede ~ Ira

Zeven zonden voor ons mooie Brabant, zeven keer kijken we in de spiegel. We nodigden experts uit om te analyseren, reflecteren en leren. Deze visionairs openen met ons de toekomst. Want wie zijn falen van gisteren vergeet, is gedoemd die morgen te herhalen.

In deze publicatie vind je alle essays, interviews, bespiegelingen en verhalen die zijn gemaakt in het kader van deze verkenning. Lees m online of bestel nu gratis een fysiek exemplaar.

quote
Een boekje vol stof tot nadenken. Vol zin en zondes. 't is tijd voor bezinning...