..
5b2bed10094a6
Activiteit

Toekomstlab #3 | Samenleving

Hoe pak je een vraagstuk duurzaam, innovatief en vanuit echt langetermijndenken aan? Bouwen aan de samenleving, dat is wat architectenduo Ro & Ad letterlijk doen. En dat beleefden wij deze middag op Stek Breda ook.
quote
Onze uitdaging: hoe kun je i.p.v. een zo klein mogelijke footprint, een zo groot mogelijke, maar pósitieve, footprint creëeren?
- Ro Koster & Ad Kil - RO&AD Architecten

Tijdens het derde Toekomstlab in Breda bouwden we op Stek Breda met zo'n 60 enthousiastelingen aan een duurzame samenleving. Dit deden we met architectenduo Ro & Ad: "Wij willen met onze ontwerpen de wereld mooier, schoner, vruchtbaarder én leuker maken!" 

Na een enthousiaste presentatie over hoe zij als architecten groeiden van denken in objecten naar denken in een duurzaam systeem, mochten we zelf aan de slag met twee opdrachten. De grote vraag: hoe pak jij een vraagstuk duurzaam, innovatief en vanuit echt langetermijndenken aan? 

We sloten de middag af met heerlijke Syrische hapjes van Nisreen Tayara, een bijzondere vrouw die op haar eigen wijze aan de samenleving in Breda bouwt. In de samenleving van 'het ik en het wij' ken je elkaar en help je elkaar. Eten kan daarin een verbindend element zijn, zo proefden wij.

Een uitgebreide terugblik op alle vier de Toekomstlabs volgt aan het einde van de reeks.

TERUGBLIK TOEKOMSTLABS 1 t/m 4

We kijken vol trots terug op een serie van vier bijzondere Toekomstlabs in Veghel, Eindhoveb, Breda en Tilburg. Nieuwsgierig naar hoe het was of nog even nagenieten? Bekijk de terugblik!

TOEKOMSTGIDS BESTELLEN?

In de ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’ kijken we vooruit en brengen we de toekomst dichterbij – in woord, beeld en getal. De gids is gratis te bestellen !