..
5b34e0e489ed3
Activiteit

Toekomstlab #4 | Overzichtseffect

Hoe kunnen we echt lange termijn gaan denken? En wat betekent het 'overzichtseffect'? Op dinsdagavond 26 juni beleefden ruim 60 aanwezigen een bijzondere avond met een stoomcursus tot stadsastronaut.
quote
Het overzichtseffect laat je een overweldigend gevoel van verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor onze aarde ervaren.
- Marjolijn van Heemstra

Introductiecursus stadsastronaut

Tijdens de introductiecursus Stadsastronaut onderzochten we hoe je de waan van de dag kunt overstijgen door de aarde te bekijken als een ruimtevaarder. Toekomstdenken met je voeten stevig op de stoep, verankerd in het hier en nu, maar met je hoofd tussen de sterren.

Deze cursus, aangeboden door de RASA - Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten - is een initiatief van Marjolijn van Heemstra , Christiaan Fruneaux en Edwin Gardner van Monnik.  Leidraad van de academie is het overzichtseffect dat optreedt bij een groot aantal astronauten die vanuit de ruimte naar de aarde kijken. Veel van hen ervaren een overweldigend gevoel van verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor onze aarde.  

TERUGBLIK TOEKOMSTLABS 1 t/m 4

We kijken vol trots terug op een serie van vier bijzondere Toekomstlabs in Veghel, Eindhoveb, Breda en Tilburg. Nieuwsgierig naar hoe het was of nog even nagenieten? Bekijk de terugblik!

REISTIPS

Lees..


Kijk...

  • A New View of the Moon : de reacties van voorbijgangers bij het zien van de maan door een telescoop. Wow, that is so cool! I can't believe it. No way, is that the moon?

Bewonder...

  • The Overview Effect , een documentaire die laat zien wat het doet met de mens om vanaf een grote afstand de aardbol te bestuderen.
  • De lievelingsfoto van Marjolijn, Christiaan en Edwin van de ruimte: Pale Blue Dot . De aarde is een klein blauw puntje in de duisternis van het uitgestrekte heelal.

Bezoek...

TOEKOMSTGIDS BESTELLEN?

In de ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’ kijken we vooruit en brengen we de toekomst dichterbij – in woord, beeld en getal. De gids is gratis te bestellen !