..
5b27bcf5c96af
Activiteit

Toekomstlab #2 | Economie

Deze middag brachten we een ode aan briljant mislukken… ! We hoorden waarom het juist goed is om af en toe te mislukken, te proberen, te twijfelen en te experimenteren.
quote
Mislukkingen maken de wereld beter en mooier. Zolang we er maar van durven te leren.
- Paul Iske - Oprichter Instituut voor Briljante Mislukkingen

‘Briljant mogen mislukken’ dat was het thema van het tweede Toekomstlab. In De Ontdekfabriek in Eindhoven luisterden ruim 50 geinteresseerden naar het inspirerende verhaal van Paul Iske (oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen) die uitlegde hoe juist mislukkingen tot briljante uitkomsten kunnen leiden.

Daarnaast stelde Leonie Wolters ons de bedrieglijk simpele vraag: wat is werk? Werk is namelijk een terrein dat bij uitstek aan verandering onderhevig is - door industrialisering en automatisering verdwijnt er veel werk - en toch zijn veel mensen er nog steeds heel druk mee..

En we gingen letterlijk maken: van ‘scratch’ iets uit elkaar halen en weer opnieuw maken met De Ontdekfabriek. Want het ‘nieuwe ambacht’ is een belangrijke waarde voor de ‘wereld van economie’ in Brabant!

TERUGBLIK TOEKOMSTLABS 1 t/m 4

We kijken vol trots terug op een serie van vier bijzondere Toekomstlabs in Veghel, Eindhoveb, Breda en Tilburg. Nieuwsgierig naar hoe het was of nog even nagenieten? Bekijk de terugblik!

LUISTERTIP

In de podcast Loos werk onderzoekt nietsnut Leonie Wolters wat werk is. Nu ze moet beginnen met het terugbetalen van haar studieschuld blijkt een salaris onmisbaar en daarmee werk onontkoombaar. In drie afleveringen vraagt Leonie bankiers, een kunstenaar, een geldexpert, reclamejongens, een Duitse professor en een theoloog om hulp. Is werk eigenlijk wel een zinnige bezigheid? Of kun je er beter niet aan beginnen?

TOEKOMSTGIDS BESTELLEN?

In de ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’ kijken we vooruit en brengen we de toekomst dichterbij – in woord, beeld en getal. De gids is gratis te bestellen !