..
58a5b55152c74
Activiteit

Bijeenkomst Mind the Gap!

Donderdag 22 september presenteerde BrabantKennis in de Tilburgse Spoorzone de eerste resultaten van de verkenning ‘Mind the Gap!’.
quote
Verschillen tussen arm en rijk. Waar je vandaan komt, bepaald voor een groot deel waar je terechtkomt: zo bereiken kinderen uit een arbeidersmilieu minder snel dan de universiteit.

Donderdag 22 september, tijdens de European Social Innovation Week 2016, presenteerde BrabantKennis in de Tilburgse Spoorzone de eerste resultaten van de verkenning ‘Mind the Gap!’.

Onder leiding van Carla van Loon gingen zo’n 150 aanwezigen het gesprek aan met onder andere:

Isis Boot en Anne van Strien namen ons mee op fietsexpeditie door Brabant: wat zijn zij tegen gekomen op de tandem door Brabant? Welke verschillen ervaren mensen en in hoeverre vinden zij dat een probleem?

Roderik Ponds (Atlas voor Gemeenten) deelde de eerste resultaten van onderzoek naar verschillen in Brabant: waar wonen hoog- en laagopgeleiden in Brabant, hoe staat het met verschillen in inkomen, gezondheid en sociale netwerken op de Brabantse kaart, hoe zien de verschillen tussen stad en platteland er uit, tussen West- en Oost-Brabant, tussen jong en oud etc.

Josse de Voogd liet zien in hoeverre er sprake is van politieke verschillen in Brabant: hoe stemmen de Brabanders en hoe is dat de afgelopen jaren veranderd? Is Brabant een provincie van proteststemmen geworden?

Lees nu de terugblik op de bijeenkomst, inclusief inhoudelijk verslag, foto’s en tweets!

In de kijker

Is Brabant straks een eilandenrijk? , Brabants Dagblad, 22 september 2016