..
58e1158431bda
Activiteit

Reisgids fietsexpeditie

De afgelopen maanden doorkruiste social designer Isis Boot per tandem onze provincie in zes ‘expedities’, steeds vergezeld door een andere gast. Samen met Anne van Strien heeft Isis haar ervaringen en bevindingen geanalyseerd en vertaald naar deze reisgids voor de beleidsmaker.
quote
‘Die Brabantse gastvrijheid werkt toch overal in Brabant nét even anders…’
- Isis Boot - sociaal geograaf

Uitgerust met een videocamera en typemachine ging Isis op pad om verhalen en beelden op te halen: leeft het thema van groeiende verschillen en in hoeverre wordt het als een probleem ervaren? Isis is in gesprek gegaan om te horen wat er leeft. Het doel van de expeditie: sociale verschillen in Brabant in kaart brengen en meer licht werpen op de toenemende maatschappelijke scheidslijnen binnen de provincie.

Dit cahier in de vorm van een reisgids doet verslag van deze expeditie per speciaal uitgeruste onderzoekstandem. Isis en Anne nemen je mee langs vijf verschillende routes die elk een ander perspectief geven op het Brabant dat ze aantrof. Want het Brabant van de één is niet het Brabant van de ander. Hou tijdens het bladeren de legenda aan de achterkant van deze reisgids bij de hand. Zo kun je niet alleen de verschillende routes herkennen, maar ook ontdekken welke scheidslijnen we onderweg tegenkwamen en welke sleutelplekken, -rollen en -strategieën aanknopingspunten kunnen geven voor een mooier Brabant.

Reisgierig? Ga mee op avontuur in Brabant en vind de verschillende routes, verhalen, foto's en expeditiekaart hier.  

In de kijker

Op 11 mei 2017 stapte Richard van Zwol, Secretaris-Generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, in Eindhoven op de tandem om zelf te ontdekken wat er op straat leeft.