..
Terugblik

Mind the Gap! #2: Terugblik bijeenkomst

De terugblik op de bijeenkomst 'Mind the Gap!' is de tweede publicatie binnen de verkenning 'Mind the Gap!' Hierin blikken we terug op de bijeenkomst van 22 september, waarin de eerste resultaten van onze verkenning werden besproken.
Je bent zo mooi anders
niet meer of minder anders
maar zo mooi anders

LOESJE (van de posters)

Donderdag 22 september, tijdens de European Social Innovation Week 2016, presenteerde BrabantKennis in de Tilburgse Spoorzone de eerste resultaten van de verkenning ‘Mind the Gap!’.

Isis Boot en Anne van Strien namen ons mee op fietsexpeditie door Brabant: wat zijn zij tegen gekomen op de tandem door Brabant? Welke verschillen ervaren mensen en in hoeverre vinden zij dat een probleem?

Roderik Ponds (Atlas voor Gemeenten) deelde de eerste resultaten van onderzoek naar verschillen in Brabant: waar wonen hoog- en laagopgeleiden in Brabant, hoe staat het met verschillen in inkomen, gezondheid en sociale netwerken op de Brabantse kaart, hoe zien de verschillen tussen stad en platteland er uit, tussen West- en Oost-Brabant, tussen jong en oud etc. etc.

Josse de Voogd liet zien in hoeverre er sprake is van politieke verschillen in Brabant: hoe stemmen de Brabanders en hoe is dat de afgelopen jaren veranderd? Is Brabant een provincie van proteststemmen geworden?

58db9a5cb574a