..
58b83b30467c9
Activiteit

Vooruitdenkerslezing 'Ongelijk, maar fair'

Donderdag 24 november hield Marc de Vos, auteur van het spraakmakende boek ‘Ongelijk maar fair’, de derde Vooruitdenkerslezing van BrabantKennis.
quote
Soort zoekt soort op de huwelijksmarkt. Zo ontstaan steeds meer gescheiden werelden tussen hoog- en laagopgeleid, wat bepalend is voor de toekomst van opgroeiende kinderen
- Marc de Vos - auteur 'Ongelijk maar fair'

Donderdag 24 november hield Marc de Vos, auteur van het spraakmakende boek ‘Ongelijk maar fair’, de derde Vooruitdenkerslezing van BrabantKennis.

Één van de meest prangende kwesties van onze tijd is de sociaal-culturele tweedeling van de samenleving. De ongelijkheid tussen hoog- en laagopgeleiden groeit. Het ongenoegen daarover voedt wereldwijd het maatschappelijke en politieke debat. Maar wat moeten we eigenlijk van de ongelijkheid denken? Waar komt ze vandaan, is die ongelijkheid goed of slecht? En wat kunnen we eraan doen?! Hoe zit het met ongelijkheid in Noord-Brabant?

De Vlaamse opiniemaker en hoogleraar Marc de Vos (UGent) roeit tegen de stroom in en biedt een positief wereldbeeld van kansen, mensen, diversiteit en merite. Hij kijkt voorbij de cijfers en legt het echte hart van ongelijkheid bloot. Na afloop van de lezing ging Frederieke Hegger (RTL-Z) in gesprek met het publiek en Yvonne Kops (Raad van Bestuur Ons Middelbaar Onderwijs), Ralf Embrechts (mede-initiatiefnemer Quiet500) en Henri Swinkels (gedeputeerde Cultuur en Samenleving). Na afloop werd een selectie van ‘OneMinutes’-filmpjes getoond, gemaakt door studenten van Kunstacademie St.Joost in Breda. Tevens was na afloop van de lezing de Quiet500 te koop.Een uitgebreide terugblik op de avond lees je hier.