..
BK Post 8 Cover
bk_kalender_alt
Evenement

Tussen vrees en vriendschap bij Night University Tilburg

Night University is hét campusfestival van Tilburg University. Met als thema dit jaar Let's play! Met dit evenement wil de universiteit wetenschap en maatschappij met elkaar verenigen, want wetenschap is voor iedereen.

BrabantKennis verzorgt tijdens de Night University een kennissessie over het geopolitieke spel in Brabant, met een goed gesprek met diverse experts en fragmenten uit onze documentaire Tussen vrees en vriendschap. Let's play!

PROGRAMMA

De relatie tussen Brabant en China kent een rijke historie met nauwe economische en maatschappelijke verbindingen, stedenbanden, handel en samenwerking. Veel Brabantse bedrijven hebben een vestiging in China, of ze importeren producten en grondstoffen uit het Aziatische land. De provincie en diverse steden hebben een vriendschappelijke relatie en Tilburg is het einde van de nieuwe zijderoute.

Over deze relatie maakten we onze documentaire Tussen vrees en vriendschap. Tijdens Night University op Tilburg University interviewen we aan de hand van een aantal fragmenten uit onze documentaire experts over de thema’s handel- en kennissamenwerking. Welke kansen heeft internationale samenwerking, en is het een goed idee om Nederlandse en Chinese universiteiten te laten samenwerken? Wat zijn de risico’s waarover we óók moeten spreken? We vragen dit in ieder geval aan:

> Cindy Shao, Managing Director Europe at HAND Enterprise Solutions.

> Monique Knapen, voorzitter Vereniging Nederland China (VNC), een onafhankelijke nonprofit die de kennis over China wil vergroten en de dialoog tussen Nederland en China wil stimuleren.

> Frans Greidanus, professor at Zhejiang University en Advisor to the Executive Board van Tilburg University.

En natuurlijk gaan we graag in gesprek met jou en het publiek.


Eventgegevens

Datum 11 mei 2023
Tijd 20:30 uur
Locatie Tilburg University, CUBE 219
Omschrijving Programma is Engels gesproken
Kosten Gratis, vrije inloop
BK T Ven V 1200x1200px