Deze verkenning is afgerond. Bekijk het resultaat.

Trend: Toekomst van Brabant

Toekomstgids

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen spreken Brabanders zich uit over belangrijke, lokale zaken. Die lokale zaken worden veelal beïnvloed door trends en ontwikkelingen van buiten de gemeente. Wat vraagt dat van de gemeente van de toekomst, van de lokale politici en bestuurders van de toekomst?

Waarom deze verkenning?

Het klimaat, onze veiligheid, de economie en technologie, ze overstijgen alle gemeente- en zelfs landsgrenzen. Hoe (her)waarderen we het lokale en ambachtelijke in tijden van onbegrensde globalisering? Hoe borgen we de menselijke maat in tijden van oprukkende technologie? Hoe zorgen we voor verbinding in tijden van toenemende tegenstellingen?

Stilstaan bij dit soort grote vragen in tijden van drukte, schiet er vaak bij in. Geen nood! BrabantKennis ging op zoek naar de vragen en de antwoorden. Dat leidde tot een handzame ‘reisgids’ en in 2018 reisde BrabantKennis samen met jou verder!

Resultaten

Alle resultaten zie je terug in deze handige pdf.

Tadaaaa!

Samen met anderen zijn we op verkenning gegaan en hebben we voor Brabant de trend in kaart gebracht. Hieronder vind je de resultaten daarvan.

Terugblik Toekomstlabs #1 t/m #4
Trend: Toekomst van Brabant

Terugblik Toekomstlabs #1 t/m #4

We kijken vol trots terug op een serie van vier Toekomstlabs. Nieuwsgierig naar hoe het was of nog even nagenieten? Bekijk de terugblik!

Bekijk online

In de kijker

Onze verkenning geeft sinds de start stof tot nadenken en doet stof opwaaien. Een overzicht van de aandacht voor Toekomstgids tot dusver:

Meer weten?

Wij helpen je graag verder! Je kunt bij ons terecht voor publicaties, sprekers en presentaties over deze verkenning. Voor jou én je netwerk.

mijntje@brabantkennis.nl 06 55 68 65 13

Alles op een rijtje

Gespot!

We hebben deze trend gespot. Nu gaan we bepalen wat we precies willen onderzoeken en met wie. Heb je tips? Laat het ons weten!

Deze tips kregen we

Lokale initiatieven en krachtenbundeling

Ik ben zeer geïnspireerd door de film "Tomorrow" waarin verschillende voorbeelden worden gepresenteerd hoe je als individu of als groep het verschil kan maken!

Getipt door Marcel de Heer

erfgoed

Ik vind het belangrijk dat wij, als inwoners van Brabant, ons bewuster zijn van ons erfgoed in relatie tot de toekomstontwikkelingen. In Breda hebben wij de Gouden Cirkel. Lijkt me interessan om dat meteen grotere groep te dele. Wij hebben inmiddels

Getipt door Marijke van der Putten