..
5bbb36618f720
In de media

Breda Vandaag: Boodschap aan nieuwe raad: Nu doorpakken met energietransitie! (opinie)

quote
Geen terugtredende overheid, maar een slim terugkerende overheid, zoals de Toekomstgids Brabantse Gemeenten zegt!

Breda Vandaag publiceerde 30 maart 2018 een artikel naar aanleiding van de 'Toekomstgids voor Brabantse gemeenten'.

Een nieuwe raad én een nieuw college biedt kansen op gebied van duurzaamheid. Tijd voor Breda om door te pakken, betogen Derk Hueting, Jan Schouw, Ad Bijma, Paul Dielissen, Wieke Bonthuis in dit opinieartikel. Hun boodschap aan de onderhandelaars. “Een snelle energietransitie lukt alleen als overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke partijen als energiecoöperaties in partnerschap samenwerken.”

Jeroen van Glabbeek, directeur CM en succesvol ondernemer in Breda formuleert het in de ‘Toekomstgids Brabantse gemeenten’ van Brabant Kennis (nieuwe gemeenteraad: gebruik dat verhaal!) als volgt: “…Denk aan klimaatverandering, daar mogen we niet langer laconiek over doen. We zijn al blij met klimaatneutraal, dat lijkt het hoogst haalbare. Maar we moeten het klimaat verbeteren, de aarde afkoelen…” Met andere woorden, ook ondernemend Breda zegt: “Maak haast met het CO2 neutraal maken van de stad en ga verder dan dat!

Breda wil uitblinken, lezen wij hieruit!  Anders verzin je dit soort ambities niet. En het kan, als we nu doorpakken! Niet alleen in de energietransitie, maar gekoppeld daaraan ook in bestuurlijke vernieuwing en het in positie brengen van de burger! Geen terugtredende overheid, maar een slim terugkerende overheid, zoals de Toekomstgids Brabantse Gemeenten zegt! 

Het hele artikel lees je hier