Heb jij tips voor deze verkenning? Deel die dan met ons.

Trend: Onzekerheidsvaardigheden

Onzekere Zaken

In deze verkenning omarmen we het onbekende. We geven houvast in een wereld die continu verandert en bieden inspiratie om mogelijke toekomsten vorm te geven.

Waarom deze verkenning?

De toekomst is onzeker, dat weten we zeker. In de verkenning Onzekere Zaken vrezen we het onbekende daarom niet, we omarmen het juist. Met een nieuwsgierige podcastserie, een praktische gids en een inspirerend festival kijken we naar de toekomst, zonder te weten wat die zal brengen. En dat is nou precies het punt: door niet uit te gaan van wat we zeker weten, maar vooral van wat we niet weten, opent zich een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Bij complexe vraagstukken als klimaatverandering, de gevolgen van corona of woningtekort kunnen we niet alleen uitgaan van wat we zeker weten. Hoe navigeren we door onzekerheid? Kunnen we onzekerheidsvaardig worden? We verkennen de inzichten en ervaringen van wetenschappers, kunstenaars en andere professionals die geleerd hebben om het onzekere te gebruiken als kracht.

WEBSITE

Vind meer informatie, beluister de podcast, lees meer over de verkenning op ONZEKEREZAKEN.NL.

TEAM ONZEKERE ZAKEN

Onzekere Zaken is een verkenning van BrabantKennis, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Fontys Academy for Creative Industries.


In de kijker

Onze verkenning geeft sinds de start stof tot nadenken en doet stof opwaaien. Een overzicht van de aandacht voor Onzekere Zaken tot dusver:

Alles op een rijtje

Gespot!

We hebben deze trend gespot. Nu gaan we bepalen wat we precies willen onderzoeken en met wie. Heb je tips? Laat het ons weten!

Onder de loep...

We gaan de diepte in! Samen met anderen verkennen we de toekomst van de Brabantse samenleving. We organiseren, experimenteren en publiceren.

En... Actie!

We wakkeren het vuur voor de Brabantse agenda aan met nieuwe inzichten en oplossingen. Onze verkenning is daarmee klaar, Brabant is aan zet!

Wij verkennen de toekomst graag met jouw hulp! Dus heb je een interessant artikel gelezen, een mooie documentaire, TEDx of expositie gezien, weet je een relevante spreker, ken je een inspirerend voorbeeld? Laat het ons weten.

Voor aanvullende vragen nemen we graag per e-mail contact met je op. Mogen we je naam bij de inzending plaatsen? Vul deze dan in, anders plaatsen we je tip anoniem.

Deze tips kregen we