..
6017cec22a863
Activiteit

Zeven Zonden van Brabant slotevent

Wat was het bijzonder om zoveel oude bekenden én nieuwe gezichten te zien op 26 januari '21 bij het online event de Zeven Zonden van Brabant. 't Voelde weer even als 'echt samen'. Het was heel fijn om dit moment van bezinning met zoveel gasten te mogen delen. Er is tenslotte momenteel genoeg om je óver te bezinnen...

In het online platform SpatialChat kwamen bijna 200 gasten samen om kennis te maken, te ontmoeten en bij te praten. Via livestream keken we naar het gevarieerde programma, live vanuit DOMUSDELA Eindhoven. Daar opende dagvoorzitter Karin Bruers de middag met een kort interview met Jos van den Broek.

Daarna ging Denker des Vaderlands Daan Roovers in op de vraag ‘hoe nu mens zijn?’, inclusief drie toptips om luiheid te benutten als een deugd. Het panel met o.l.v. Theo Verbruggen met Peter Achterberg (Tilburg University), Ingeborg Koopmans (Openbaar Ministerie), Catherine Van Holder (PANTOPICON) nam ons mee naar de zonden van de toekomst.

Uit alle zingevende verhalen, gesprekken en beschouwingen die we deze middag hoorden bleek: juist in deze dwaze tijden is het zinvol om even samen stil te staan. Of zoals Karin met wijze Brabantse woorden afsloot:

Als ut waait, is’t nie hendig als ge zaait.

Videofragmenten, foto's en uitgebreid verslag, inclusief de ingezonden presentatie van Catherine, vind je in ons allereerste online magazine!

602a48a3c4533

TERUGKIJKEN

Wil je het hele event integraal terugkijken? Dat kan! Bekijk de aftermovie hieronder of op YouTube