..
5acdb09ae225e
Activiteit

Kenniscafé 'Nieuw klimaat voor natuur?'

Klimaatverandering vraagt om een andere kijk op natuur. Dat is de conclusie van de longread ‘Nieuw klimaat voor natuur?' Dinsdag 10 april gingen we de Brabantse natuur in op zoek naar die andere 'kijk'!
quote
Mensen wonen in landschappen, niet in ecosystemen
- Paul Opdam

Klimaatverandering vraagt om een andere kijk op natuur. Dat is de conclusie van de  longread ‘Nieuw klimaat voor natuur?'

Dinsdagmiddag 10 april 2018 gingen we samen met boswachter Frans Kapteijns (Natuurmonumenten) de Brabantse natuur in, op zoek naar die andere 'kijk'. Na afloop van de wandeling gaan we bij Groot Speijck onder leiding van Heidi Buijtels in gesprek met elkaar, na presentaties van Paul Opdam (landschapsecoloog, emeritus hoogleraar Wageningen University) en Sjoerd van Dommelen (BrabantKennis).

quote
Natuur heeft voor verschillende mensen een andere waarde: voor de een plaagreductie, voor de ander recreatie. Op landschapsniveau kun je die waarden in kaart brengen, dan zie je ook meteen waar de energie en gemeenschappelijkheid zit.
- Paul Opdam

LONGREAD 'EEN NIEUW KLIMAAT VOOR NATUUR?'

Klimaatverandering vraagt om een andere kijk op natuur. Een praktische en realistische kijk, die rekening houdt met de gevolgen van klimaatverandering: de Brabantse natuur zal nu eenmaal nooit meer worden wat die was. In deze longread onderzoeken we de Brabantse natuur met een klimaatbestendige bril.