..
58dd1f7632198
Activiteit

Debatavond Het Nieuwste Ondernemen

De uitnodiging van commissaris Van de Donk in het boek Het Nieuwste Brabant tot het voeren van het gesprek over de toekomst van Brabant nam BrabantKennis in 2014 van harte aan! In een debatreeks zijn we het gesprek aangegaan: ondernemers, kunstenaars en wetenschappers namen ons mee in de wereld van straks.
quote
Waar verdient Brabant over 20 jaar de kost mee?

Woensdagavond 21 mei 2014 vond de eerste avond over Het Nieuwste Brabant plaats. Met 170 bezoekers zat de Groene Engel in Oss tot in de nok toe vol! Tijdens deze avond over Het Nieuwste Ondernemen stond de vraag naar de toekomst van het ondernemerschap in Brabant centraal. 

Hoe ziet dat ondernemerschap uit? Hoe onderneemt de nieuwste generatie Brabanders? Is dat grootschalig, of juist kleinschalig? Is het internationaal georiënteerd, of lokaal verankerd? Is het maatschappelijk betrokken, of gericht op winstmaximalisatie? Over welke kennis en vaardigheden moeten de nieuwste ondernemers beschikken? En waar in Brabant bevinden zich eigenlijk de kiemcellen van het nieuwste ondernemerschap? Kunnen we misschien ergens al een glimp opvangen van het nieuwste ondernemen?

Het programma begon met een inloop en een drankje, waarna de band Bells of Youth de avond aftrapte. Jan Tromp ving zijn tafelgesprek aan met Peter van Lieshout, Mirjam Mol-Arts en Bob Hutten. 

Anne-Marie Fokkens maakte uitstapjes naar jonge, innovatieve ondernemers, zoals Shapeways en Protix Biosystems. Op basis van stellingen werd de mening van het pubiek gepeild en na afloop hadden de aanwezigen nog genoeg te bespreken.

In de kijker