..
58cab3ca4a323
Longread

Blijft Brabant 't maken?

De combinatie van Internet of Things, big data, robotisering en 3D-printen zorgt voor een ingrijpende verandering van het wereldwijde industriële landschap. In deze longread nemen we de toekomst van de Brabantse maakindustrie onder de loep.

De combinatie van Internet of Thingsbig data, robotisering en 3D-printen, zorgt voor een ingrijpende verandering van het wereldwijde industriële landschap. 

Steeds meer werk wordt geautomatiseerd of gebeurt in het buitenland. Maar ook steeds meer dingen worden ánders geproduceerd: gepersonaliseerd en ambachtelijk in onder andere fab labs en selfmade fabrieken.

Hoe blijven we de concurrentie vanuit het goedkope buitenland voor? Waar staat de slimme fabriek van de toekomst? In een krachtig visueel document neemt BrabantKennis je mee langs feiten, cijfers historie en toekomst.

In deze longread  staat de volgende vraag centraal: Blijft Brabant ’t maken?!

Leesgierig?

Lees dan het interview 'Vanuit Waalwijk de wereld veroveren' met ‘schoenenpaar’ Yvonne en Christian. Over het moderne maken, de gastvrijheid van Portugezen en ‘getrouwd’ zijn met je werk.

58db6aa1b3296

Foto: Willeke Machiels