Trend: Arbeidsmarkt

Kiezen we voor kwaliteit?

Kiezen we voor kwaliteit?

Hoewel de Brabantse economie na de crisis weer gestaag opkrabbelt, zien we dat nog niet terug in dalende werkloosheidcijfers. Op zoek naar oorzaken van en oplossingen voor de (dreigende) mismatch tussen vraag en aanbod, duiken we in deze longread in de toekomst van de Brabantse arbeidsmarkt

Betrokken personen

Sjoerd van Dommelen

projectleider

Sjoerd van Dommelen

Sjoerd is de man van de feiten en de cijfers en gaat hier graag over in discussie. Ook heeft hij altijd interessante weetjes op zak. Bij BrabantKennis is hij verantwoordelijk voor de interactieve longreads, waarin we verschillende trends onderzoeken.
Joost Peters

tekstschrijver

Joost Peters

Joost is zelfstandig tekstschrijver en bedrijfsjournalist met een voorliefde voor techniek en innovatie.

Vanuit economisch perspectief hebben we als regio MOE-landers nodig.

  • Frank van Gool - CEO - OTTO Workforce

Hoewel de Brabantse economie na de crisis weer gestaag opkrabbelt, zien we dat nog niet terug in dalende werkloosheidcijfers.

Daar komt bij dat de Brabantse arbeidsmarkt zich de komende jaren geconfronteerd ziet met demografische veranderingen als vergrijzing, ontgroening en krimp van de beroepsbevolking. Hebben we buitenlandse werknemers nodig om in de verwachte tekorten te kunnen voorzien? Weten we voldoende talent aan te trekken en te behouden? En: kiezen we voor kwaliteit?

Op zoek naar oorzaken van en oplossingen voor de (dreigende) mismatch tussen vraag en aanbod, duiken we in deze longread in de toekomst van de Brabantse arbeidsmarkt in internationaal perspectief. En stellen we de vraag 'Kiezen we voor kwaliteit?'

Leesgierig?

Lees dan ook het interview 'Omarm de arbeidsmigrant' met Frank van Gool, CEO van uitzendorganisatie OTTO Workforce.

In de kijker