..
5bcda791970a6
Activiteit

Kenniscafé 'In goede banen'

Meepraten over de prangende vragen die spelen rondom arbeidsmigratie? Op 4 oktober organiseerde BrabantKennis het kenniscafé 'In goede banen?', als onderdeel van de Night University 2018.
quote
Het aanbod van en de vraag naar arbeidsmigranten gaat verschuiven. Dat heeft op termijn consequenties voor gemeenten waar nu nog veel Polen wonen en werken, maar ook voor het bedrijfsleven.

Wie steekt de asperges, verpakt het vlees en zorgt ervoor dat je pakje op tijd wordt geleverd? En wat weet jij over hun herkomst, woonsituatie, leefomstandigheden of toekomst?! De Brabantse economie is booming en gemeenten en werkgevers rollen de rode loper uit voor Poolse, Bulgaarse, Roemeense arbeidsmigranten. Maar ze lijken zich weinig te bekommeren over hun werk- en verblijfssituatie en de maatschappelijke gevolgen die dat met zich meebrengt.

Onderzoeker Jan Cremers (Tilburg Law School), Heidi Buijtels en Sjoerd van Dommelen (BrabantKennis) gingen met het publiek in debat over de vraag: hoe leiden we arbeidsmigratie in Brabant in goede banen?

Nog even teruglezen? In de longread ‘In goede banen?’ doen we drie aanbevelingen om de toekomst van arbeidsmigratie in goede banen te leiden.


Night University

Night University is hét campusfestival van Tilburg University. Op donderdag 4 oktober, Werelddierendag, zetten ze de deuren wagenwijd open en nodigen iedereen uit in de Science Zoo van Tilburg University.

Op de bruisende universiteitscampus staat deze ‘nacht’ de ontmoeting tussen wetenschap en samenleving centraal, want wetenschap is voor iedereen. Je kunt volop kiezen uit allerlei presentaties, debatten, rondleidingen, workshops, experimenten en culturele optredens.

Meer informatie over Night University 2018