Trend: Maakindustrie

Blijft Brabant 't maken?

Blijft Brabant 't maken?

De combinatie van Internet of Things, big data, robotisering en 3D-printen zorgt voor een ingrijpende verandering van het wereldwijde industriële landschap. In deze longread nemen we de toekomst van de Brabantse maakindustrie onder de loep.

Betrokken personen

Sjoerd van Dommelen

projectleider

Sjoerd van Dommelen

Sjoerd is de man van de feiten en de cijfers en gaat hier graag over in discussie. Ook heeft hij altijd interessante weetjes op zak. Bij BrabantKennis is hij verantwoordelijk voor de interactieve longreads, waarin we verschillende trends onderzoeken.
Hanneke Verhoeven

tekstschrijver

Hanneke Verhoeven

Hanneke heeft haar eigen tekst- en communicatiebureau: Bureau Vrijdag. Ooit begonnen op vrijdag, maar inmiddels ook de rest van de week beschikbaar voor alles op het gebied van tekst, communicatie en PR.

De combinatie van Internet of Thingsbig data, robotisering en 3D-printen, zorgt voor een ingrijpende verandering van het wereldwijde industriële landschap. 

Steeds meer werk wordt geautomatiseerd of gebeurt in het buitenland. Maar ook steeds meer dingen worden ánders geproduceerd: gepersonaliseerd en ambachtelijk in onder andere fab labs en selfmade fabrieken.

Hoe blijven we de concurrentie vanuit het goedkope buitenland voor? Waar staat de slimme fabriek van de toekomst? In een krachtig visueel document neemt BrabantKennis je mee langs feiten, cijfers historie en toekomst.

In deze longread staat de volgende vraag centraal: Blijft Brabant ’t maken?!

Leesgierig?

Lees dan het interview 'Vanuit Waalwijk de wereld veroveren' met ‘schoenenpaar’ Yvonne en Christian. Over het moderne maken, de gastvrijheid van Portugezen en ‘getrouwd’ zijn met je werk.

Foto: Willeke Machiels