Zeven Zonden van Brabant slotevent

Zeven Zonden van Brabant slotevent

Wat was het bijzonder om zoveel oude bekenden én nieuwe gezichten te zien op 26 januari '21 bij het online event de Zeven Zonden van Brabant. 't Voelde weer even als 'echt samen'. Het was heel fijn om dit moment van bezinning met zoveel gasten te mogen delen. Er is tenslotte momenteel genoeg om je óver te bezinnen...

In het online platform SpatialChat kwamen bijna 200 gasten samen om kennis te maken, te ontmoeten en bij te praten. Via livestream keken we naar het gevarieerde programma, live vanuit DOMUSDELA Eindhoven. Daar opende dagvoorzitter Karin Bruers de middag met een kort interview met Jos van den Broek.

Daarna ging Denker des Vaderlands Daan Roovers in op de vraag ‘hoe nu mens zijn?’, inclusief drie toptips om luiheid te benutten als een deugd. Het panel met o.l.v. Theo Verbruggen met Peter Achterberg (Tilburg University), Ingeborg Koopmans (Openbaar Ministerie), Catherine Van Holder (PANTOPICON) nam ons mee naar de zonden van de toekomst.

Uit alle zingevende verhalen, gesprekken en beschouwingen die we deze middag hoorden bleek: juist in deze dwaze tijden is het zinvol om even samen stil te staan. Of zoals Karin met wijze Brabantse woorden afsloot:

Als ut waait, is’t nie hendig als ge zaait.

Videofragmenten, foto's en uitgebreid verslag, inclusief de ingezonden presentatie van Catherine, vind je in ons allereerste online magazine!

TERUGKIJKEN

Wil je het hele event integraal terugkijken? Dat kan! Bekijk de aftermovie hieronder of op YouTube.

PRESENTATIE

Karin Bruers

dagvoorzitter

Karin Bruers

In al haar werk of het nu op het podium is of in haar columns, boeken, lezingen of ander werk, is Karin recht door zee, kort door de bocht, vanuit het hart. En als je om al het gedoe, je fouten en ellende zelf niet kunt lachen dan doet zij het wel.
Theo Verbruggen
De Mediamannen

gespreksleider

Theo Verbruggen

Door het werk voor het NOS journaal, Radio1 journaal en Omroep Brabant is Theo door de wol geverfd. Theo kan als verslaggever en interviewer ingewikkelde zaken terugbrengen tot de kern in voor iedereen begrijpelijke taal.

SPREKER

Daan Roovers
Universiteit van Amsterdam Denker des Vaderlands

spreker

Daan Roovers

Daan vervult de eretitel Denker des Vaderlands en schrijft en spreekt over ethische dilemma’s, politiek, media en cultuur. Door interactief te filosoferen daagt ze mensen uit de eigen visie onder de loep te nemen. Ze is docent publieksfilosofie aan UvA.

Panel 'de Zonden van de toekomst'

Ingeborg Koopmans
Openbaar Ministerie Officier van justitie

gespreksdeelnemer

Ingeborg Koopmans

Ingeborg Koopmans is officier van justitie en doet onderzoek op het gebied van fraude, veiligheid en milieucriminaliteit. Eerder werkte ze als rechter en als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Leiden en Tilburg University.
Catherine van Holder
Pantopicon Futuroloog

gespreksdeelnemer

Catherine van Holder

Catherine is futuroloog bij Pantopicon, een studio voor design en toekomstverkenning in Antwerpen. Ze is filosofe van opleiding en gespecialiseerd in de inhoudelijke, systemische en designaspecten van toekomstverkenning.
Peter Achterberg
Tilburg University Cultuursocioloog

Peter Achterberg

Peter is cultuursocioloog en verbonden aan de Tilburg University. Hij houdt zich bezig met de vraag hoe mensen betekenis geven aan de wereld om hen heen. Hij onderzoekt culturele, politieke en religieuze verandering in de westerse wereld.