..
630e5a701991a
Eef Berends
Projectleider
Eef Berends
eef@brabantkennis.nl

Trendnacht 2022 Economische (r)evolutie

Voortgang verkenning

Afgerond
Tijdens de Trendnacht 2022 richten we samen onze blik op een Economische (R)evolutie. We verkennen de mogelijkheden van een nieuwe balans in de toekomst. Wie willen we zijn als Brabant? We moeten het samen dragen en samenwerken. De mogelijkheden zijn legio, maar waar komen zij samen en hoe kunnen zij elkaar versterken? Wie zijn de afbrekers, aanpoters, voorvechters van gisteren, vandaag en morgen?
footer-line

Waarom deze Trendnacht?

We betwijfelen steeds vaker of meer economische groei de oplossing is voor een betere toekomst. Is groei altijd nodig of kunnen we met minder af? Is meer altijd beter? Onze voorraden raken op, natuur lijdt onder zware druk. Consumptie, productie, de capaciteit raakt overal de randen.

Dus, hoogste tijd voor de vraag: hoe kan het ook anders?

Wat leverde het op?

Aan het eind van de Trendnacht kwam iedereen samen in de hoofdzaal voor de wrap-up van Lucas De Man en zijn team Nieuwe Helden Amber en Michael Bloos. Amber en Michael deden tijdens de Trendnacht veldonderzoek onder de gasten om te zoeken naar antwoord op de vraag: 'Welke afspraken maken we samen voor een andere toekomst?' Welke eerste stappen wil het publiek van Trendnacht 2022 zetten richting een nieuwe economie in Brabant?

Amber en Michael Bloos: "Wij vroegen het publiek naar hun visie op een nieuwe economie. En die wordt gedeeld. Soms eerst twijfelend, dan vaak niet meer te stoppen. Wij hier in Brabant kunnen en willen het anders doen, klinkt het steeds luider. Hoe dan concreet?"

Welke afspraken maken we samen voor een andere toekomst?

Amber en Michael haalden ideeën op en vatten ze samen. Vervolgens besloten de aanwezigen waar ze voor wilden gaan staan. Klik door voor de afspraken die het publiek van BrabantKennis Trendnacht 2022 wil maken voor een andere toekomst.

Terugblik Trendnacht 2022 'Hoe kan het ook anders?'

BrabantKennis Trendnacht

De Trendnacht is een tweejaarlijks evenement van BrabantKennis. Tijdens deze avond nemen zo’n 300 geïnteresseerden deel aan een prikkelend programma met vooraanstaande denkers, wetenschappers en ondernemers. De avond helpt ons de toekomst te verkennen en onze ogen te openen voor wat komen gaat.

Met de Trendnacht bieden we bestuurders, beleidsmakers, publieke professionals en geïnteresseerde burgers een plaats om nieuwe inzichten uit te wisselen en elkaar te inspireren. Door vergezichten en kennis van binnen en buiten te koppelen aan het Brabant van nu, leren we onze opgaves en die van de toekomst beter kennen. Zo leren we samen Brabant steeds een beetje beter begrijpen.

Eerdere Trendnachten op de BrabantKennis agenda: God, Geld, Geluk (2019), Klimaatgedrag (2017), Robots (2015)

Deel deze pagina
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn

In samenwerking met

 • Downloaden
 • Jo
 • 616ea8510d19b
 • 62cd3be9224ac
 • 62cd3d3c59fea
 • 62cd4136d5f28
 • 62cfcb387e77b
 • 62cfcdb1b8540
 • 6310a5b480da9
 • 630e6f542b035
bell

Op de hoogte blijven over deze verkenning?

Meld je aan voor onze e-mailnotificaties over deze verkenning.