Deze verkenning is afgerond. Bekijk het resultaat.

Trend: robotisering

Hello Robots!

Robots zijn allang geen Science Fiction meer. In de verkenning 'Hello Robots' zoekt BrabantKennis naar de mogelijkheden en gevaren die robotisering met zich meebrengen.

Waarom deze verkenning?

Robots die langzaam maar zeker bijvoorbeeld onze banen overnemen: dat is geen science fiction, maar iets wat ons vandaag de dag echt bezighoudt. Ook in Brabant worden steeds vaker robots ingezet, in de landbouw, in de industrie, in de zorg. Toch staan we pas aan het begin. Onze technologische samenleving gaat een nieuwe fase in. Is onze angst terecht? Kunnen we de vooruitgang tegenhouden? En moeten we dat proberen? In deze verkenning proberen we antwoorden te vinden op deze vragen en proberen we een toekomst mét robots wat beter in beeld te brengen.


Tadaaaa!

Samen met anderen zijn we op verkenning gegaan en hebben we voor Brabant de trend in kaart gebracht. Hieronder vind je de resultaten daarvan.

Longread 'Brabant aan de robot'
Trend: Robotisering

Longread 'Brabant aan de robot'

Robots die langzaam maar zeker onze banen overnemen: dat is geen science fiction, maar iets wat ons anno 2017 echt bezighoudt. In deze longread geven we samen met de BOM, BrabantAdvies en Beagle Brabant een eerste voorzet voor een Brabantse robotagenda.

Bekijk online

In de kijker

Onze verkenning geeft sinds de start stof tot nadenken en doet stof opwaaien. Een overzicht van de aandacht voor Hello Robots! tot dusver:

Meer weten?

Wij helpen je graag verder! Je kunt bij ons terecht voor publicaties, sprekers en presentaties over deze verkenning. Voor jou én je netwerk.

mijntje@brabantkennis.nl 06 55 68 65 13

Alles op een rijtje