..
58e257cb3fb97
Activiteit

Trendnacht 2015

Tijdens de Trendnacht 2015 op donderdag 26 november gingen in de Hall of Fame in Tilburg 250 aanwezigen met elkaar in gesprek over de impact van de robotisering op de Brabantse samenleving.
quote
Ik geloof in de toekomst van robots, maar dan moeten wij nu ook al met de ethiek bezig zijn.
- Tsjalling Swierstra - hoogleraar techniek-filosofie - UM

Robots zijn allang geen science fiction meer. Ook in Brabant worden steeds vaker robots ingezet, in de landbouw, in de industrie, in de zorg. Toch staan we pas aan het begin. Onze technologische samenleving gaat een nieuwe fase in.

Wij maken robots, maar de robots maken ons ook. 

Tijdens de Trendnacht 2015, donderdag 26 november, gingen in de Hall of Fame in Tilburg 250 aanwezigen met elkaar in gesprek over de impact van de robotisering op de Brabantse samenleving.

Een uitgebreide terugblik op de avond, inclusief inhoudelijk verslag, foto’s, quotes en tweets download je hier.

Impact

Vier Brabantse hoger onderwijsinstellingen kondigden tijdens de Trendnacht 2015 aan een gezamenlijke collegereeks over de komst van robots te organiseren.Tilburg University, Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven en Avans Hogeschool bieden in het voorjaar van 2016 gezamenlijk een multidisciplinaire collegereeks over robotisering op bachelorniveau aan, verzorgd door topdocenten. 

In de kijker