..
Heleen
Video

Video Maanrede Heleen de Coninck

In januari 2023 presenteerden het Parktheater en BrabantKennis 'Nieuwe Maan: festival voor transformatie'. In een zeer divers programma vol voorstellingen, Maanredes en performances werd het publiek meegenomen in een wereld van nieuwe toekomstbeelden vol hoop en verbondenheid.

Op 10 januari gaf Heleen de Coninck in Parktheater Eindhoven een Maanrede over systeemverandering voor een hoopvolle toekomst. Ze vertelt waarom we niet het klimaat, maar het systeem moeten veranderen om de grote milieuproblemen te tackelen. Daarmee bedoelt ze systemen in de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld de transport- en mobiliteitssector, maar ook het voedselsysteem.

Heleen de Coninck is een veelgevraagd onderzoeker en spreker in binnen- en buitenland als hoogleraar Technology, Innovation & Society aan de Technische Universiteit van Eindhoven, onderzoeker bij EIRES en associate professor Innovation Studies and Sustainability aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Al vanaf jonge leeftijd voelt Heleen de Coninck de urgentie om de kennis over milieuvraagstukken te vergroten.