..
5a993075631d8
Activiteit

Presentatie Toekomstgids

Op 1 maart gingen we samen op reis naar de toekomst. Met ruim 100 gasten, die hun rugzak vulden met nieuwe inzichten, die stuk voor stuk benieuwd zijn naar de toekomst van Brabant, én die van hun gemeente!
quote
Open cirkels, smeed samenwerking. Maar vooral: gemeente, durf te experimenteren!

De ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’  werd donderdagavond 1 maart in Oisterwijk gepresenteerd.

We hopen dat de gids een belangrijke inspiratiebron zal zijn voor de op te stellen coalitieakkoorden en dat het een onmisbaar kompas is voor iedereen die lokaal actief is.

In EKWC Oisterwijk genoten we van een inspirerend programma, met o.a. Marjolijn van Heemstra (schrijfster, theatermaakster), Bastiaan Rijpkema (Universiteit Leiden, schrijver) over de toekomst van lokale democratie, Christophe van der Maat (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) over het belang van formeren voor de toekomst en Kiki Schippers (cabaretière, kleinkunst theatermaker). 

Daarnaast maakten we een reis door drie werelden, die ook in de gids terugkomen, met Janneke Niessen (ondernemer in tech), Tine De Moor (hoogleraar sociale en economische geschiedenis, UU) en Jeroen van Glabbeek (CEO van CM.com).

Terugkijken? Bekijk de uitgebreide terugblik , inclusief inhoudelijk verslag, tweets en foto's. De Toekomstgids kun je online bekijken of bestellen. 

Reis verder!

Was jij aanwezig bij de presentatie en/of heb je de gids gelezen? Dan ben je misschien op zoek naar meer verdieping en praktische handvatten voor de toekomst van jouw gemeente?

Dat kan! We gaan graag verder met je op reis. In inspirerende toekomstlabs, masterclasses en workshops zijn we benieuwd naar jouw toekomstvragen. Met een nieuwsgierige blik blijven we zoeken naar antwoorden. Meer informatie vind je hier .