..
Hgkf zuid 2024
binoculars Bubbels & Breuklijnen
bk_kalender_alt
Evenement

Het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland

Op 29 februari is het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland terug met onder meer een kennissessie van BrabantKennis. Deze wintereditie in Breda vindt plaats op een bijzondere plek, 2 zelfs, dicht bij elkaar: MEZZ en Botanique. 29 februari is inderdaad schrikkeldag. Dus volop kennis, inspiratie en leuke ontmoetingen zonder dat het je extra tijd kost. 

Eventgegevens

Datum 29 februari 2024
Locatie MEZZ, Breda

Stop. Luister verder... door BrabantKennis en Tessa van der Heijden

13:35 - 14:15 uur - Filmhuis Blauwe Zaal - Botanique

Het kost tijd om echt te luisteren. Tijd die we soms niet lijken te hebben. BrabantKennis helpt je om deze tijd te nemen. Stop. Loop niet door. Luister. Kijk om je heen. Wat speelt er zich af als je echt kijkt en luistert. Wanneer je de stopknop indrukt, de tijd even stilzet en deze tijd neemt om te luisteren naar wat er altijd al was.

Ontdek samen met BrabantKennis en Tessa van der Heijden de kracht van luisteren tijdens deze workshop. In deze interactieve sessie verkennen we de kunst van luisteren: hoe doe je dat effectief en wat levert het op? Of het nu gaat om collega’s, vrienden of vreemden, de vaardigheid van luisteren kan jouw leven op zowel professioneel als persoonlijk vlak verrijken.

We belichten de rol van luisteren en deelnemers van het project ‘Stop. Luister verder’ vertellen over hun ervaringen. Leer hoe de bus ons heeft geholpen van een individueel naar een collectief perspectief te verschuiven en ervaar zelf de eerste stappen van actief luisteren.

Tijdens de workshop laten we je namelijk niet alleen kennis maken met onze werkwijze, maar moedigen we je ook aan om zelf een eerste praktische stap te zetten in het leerproces van effectief luisteren. 

1 bus tessa
B 6
B 1
BB 43
B 10

Winter Kennisfestival 2024: Van ik naar wij

Er is een mooi programma samengesteld op 7 podia waar je kunt kiezen uit zo’n40 lezingen, workshops en praktijkverhalen; een dag lang, van 11 tot 17 uur, ontspannen rondzwerven in kennisland. Je bepaalt je eigen programma en als je even geen zin hebt in een lezing of workshop kan je natuurlijk altijd even wat drinken en genieten van goede muziek. 

Het thema van het Winter Kennisfestival 2024 is Van ik naar wij. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie, je team, jijzelf en je medewerkers of collega’s klaar zijn voor de uitdagingen die nu en in de toekomst op jullie afkomen? 

Hier alvast een eerste preview van het programma (de website geeft altijd het meest recente overzicht):

  • BrabantKennis met een interessante kennissessie over Bubbels & Breuklijnen in Brabant én de pop-up-installatie Stop. Luister verder... naar verhalen van Brabanders in de bus.
  • Steven van den Heuvel verbindt de huidige kennis over succesvol veranderen met de eigenschappen van een effectieve veranderaar.
  • Sven Goedbloed is auteur van de bestseller ‘De sjamaan en de manager’ en vertelt over de balans tussen mannelijke en vrouwelijke krachten in leiderschap.
  • Say Yes to the Mess laat je ervaren wat musici als Miles Davis doen om verrassende resultaten te boeken wat je daarvan kan leren om in de dagelijkse praktijk.
  • Jessica Kruijssen vertelt hoe je je jouw talenten en kwaliteiten ontwikkelt tot jouw unieke sprankelkracht.
  • Matty Paquay laat zien waarom groeien ondernemingen afremt en pijn doet. En wat eraan te doen.

En nog vele, vele andere sessies!

Meer informatie via de website van het Kennisfestival