Toekomstlab #5 | Kennisfestival Zuid-Nederland

Toekomstlab #5 | Kennisfestival Zuid-Nederland

Op 13 september was in Breda het Grootse Kennisfestival van Zuid-Nederland. In de Belcrum, op het Klavers-Jansen-terrein. En daar mocht BrabantKennis - als ‘eigenwijze toekomstverkenner van Brabant’ - uiteraard niet ontbreken. Met een veelzijdig programma brachten we op onze prikkelende eigen wijze het toekomstdenken over in hoofden en harten.

BrabantKennis heeft begin 2018 de Toekomstgids voor Brabantse gemeenten gepubliceerd.

Heb je onze Toekomstgids gelezen en/of ben je op zoek naar meer verdieping en praktische handvatten voor de toekomst? Dat kan! We gaan graag verder met je op reis.

In inspirerende Toekomstlabs tijdens Het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland gingen we op zoek naar jouw toekomstvragen. We gingen ToekomstDenken maar ook ToekomstDoen. Met Tom Kniesmeijer (co-auteur Toekomstgids en toekomstpsycholoog), Ritzo ten Cate (social innovator en fotograaf), Carina de Vries (stichting FutureNL) en Marieke Beekers (projectleider Toekomstgids BrabantKennis).


Aftermovie Kennisfestival

Sprekers

Marieke Beekers

spreker

Marieke Beekers

Marieke is projectleider bij BrabantKennis, gedetacheerd vanuit de gemeente Breda. Op het moment trekt ze de verkenning 'Toekomstgids voor Brabantse gemeenten!'. Daarnaast organiseert ze met passie 'Feest voor de Geest.'
Tom Kniesmeijer
Toekomstpsycholoog, initiator Trendrede

spreker

Tom Kniesmeijer

Tom Kniesmeijer is toekomstpsycholoog. Hij was co-auteur van de Toekomstgids voor Brabantse Gemeenten. Daarnaast schreef hij twee boeken en is hij de initiator van de jaarlijkse TrendRede.
Ritzo ten Cate
Social engineer

spreker

Ritzo ten Cate

Ritzo ten Cate (Assen, 1977) ondervond al vroeg en als geen ander wat opgroeien in een digitaal tijdperk met je doet. Zijn fotoserie Caught in the App ging de hele wereld over als de ‘telefoonzombie-serie’.
Carina de Vries
Future NL Trainer

spreker

Carina de Vries

Carina de Vries is sinds begin 2018 trainer voor FutureNL en geeft workshops digitale geletterdheid voor leerkrachten. Daarnaast geeft zij al jarenlang workshops en trainingen in ICT aan professionals.